Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
Знищив понад 500 окупантів: загинув один із найкращих операторів БпЛА

Про таких Героїв, як молодший сержант Віктор Стельмах, після війни будуть знімати фільми й писати книги.

Фотоколаж із сайту telegraf.com.ua.

Знищив понад 500 окупантів: загинув один із найкращих операторів БпЛА

Герою з Рівненщини було всього 29

На Покровському напрямку поліг один із найкращих операторів безпілотників з 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша Віктор Стельмах із позивним «Саба». Це сталося 18 жовтня.

«Він пішов захищати країну з перших днів великої війни. Спочатку в піхоті, згодом почав «літати на дронах». Стояв біля витоків створення підрозділу «Шершні Довбуша». Став кращим у своїй справі, навчав інших. Звільнився з війська, але довго не зміг без своїх і повернувся назад. Вважав, що мусить боротися з несправедливістю та жорстокістю, яку росія принесла на нашу землю. Знищив не одну сотню окупантів. А вчора його не стало…», – сказано у повідомленні бригади.

«Завжди, коли я представляв його комусь, казав: якщо б всі воювали так, як «Саба», ми  війну вже давно виграли б».

Командир роти ударних БпЛА 68-ї ОЄБр Андрій Онистрат розповів, що Віктор Стельмах прийшов на війну «пішки з Рівненської області», й разом із ним задумав та створив підрозділ «Шершні Довбуша». «Він навчив величезну кількість пілотів. Він був найкращим пілотом, дійсно. Ми вдвох ходили на десятки успішних робіт. У нього була справжня спрага до війни. Це був хоробрий патріот. По-справжньому хоробрий! Він особисто знищив більше 500 рашистів. Завжди, коли я представляв його комусь, казав: якщо б всі воювали так, як  «Саба», ми  війну вже давно виграли б», – розповів командир роти.

Андрій Онистрат додав, що попросив командира бригади представити Віктора Стельмаха до звання «Герой України».

Реклама Google

Telegram Channel