Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
У Луцькій міськраді обіцяють розпочати ремонт будинку, пошкодженого від російської атаки, найближчим часом

Буде відновлено дах, частину перекритів та проведено інші загально-будівельні роботи.

Фото: Суспільне Луцьк.

У Луцькій міськраді обіцяють розпочати ремонт будинку, пошкодженого від російської атаки, найближчим часом

У планах – завершити ремонт будинку в цьому році

Житловий багатоквартирний будинок на проспекті Відродження, 18, який зазнав руйнувань внаслідок ворожої атаки 26 серпня, розпочнуть відновлювати найближчим часом.

Про це повідомляють у Луцькій міській раді.

Луцька міська рада оголосила тендер на визначення підрядної організації, однак, він не відбувся через відсутність поданих заявок.

Як повідомив начальник управління капітального будівництва Василь Ліщук, аби якнайшвидше взятися до праці та відремонтувати будинок до кінця цього року, щоб мешканці змогли повернутися у свої домівки, розпочато перемовини з будівельними організаціями  міста. Досягнуто попередніх домовленостей, і у найближчі дні буде підписано договір з ТзОВ «Житлобуд-2». Потому будівельники одразу приступлять до виконання робіт. Ця організація має значний досвід і зможе відремонтувати житло в найкоротші терміни.

Варто зауважити, що капітальному ремонту підлягає частина будівлі, яка знаходиться в межах 5-го поверху в 3-му та частині 2-го і 4-го під’їздів. Загальна площа становить 360 м2. Буде відновлено дах, частину перекритів та проведено інші загально-будівельні роботи згідно розробленого проєкту.

У планах Луцької міської ради, якщо не виникне додаткових ускладнень під час проведення будівельних робіт (адже при таких ушкодженнях можуть бути приховані дефекти, яких не можна було помітити під час експертного огляду), завершити ремонт будинку в цьому році.

Як відомо, кінцевий строк подання пропозицій у тендері на визначення підрядника з відновлення пошкодженого від російської атаки будинку був 23 жовтня, однак участі ніхто не взяв. Тендер був оголошений на платформі Prozorro 8 жовтня. Очікувана вартість закупівлі —становила 3 мільйони 56 тисяч гривень.

У коментарі Суспільному начальник управління капітального будівництва Луцької міської ради Василь Ліщук зазначив, що керівники місцевих фірм пояснювали причину, через яку не брали участі в тендері — брак людей, який утворився у зв'язку з мобілізацією.

Що відомо про наслідки атаки РФ у Луцьку 26 серпня 2024 року

Вранці 26 серпня у кількох мікрорайонах Луцьку під час повітряної тривоги було чутно звуки вибухів. Внаслідок комбінованого обстрілу ракетами та БпЛА були пошкоджені два житлові будинки та об'єкт критичної інфраструктури. Загинув 83-річний чоловік, ще шестеро людей травмувалися.

З пошкодженого багатоповерхового будинку відселили жителів як мінімум 10 квартир. 27 серпня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Луцької міської ради, на якому виділили 14 мільйонів гривень на ліквідацію наслідків обстрілу РФ у Луцьку 26 серпня.

4 вересня 15 квартир із поруйнованого будинку на проспекті Відродження, 18 та 1 приватний житловий будинок на вулиці Гущанській визнали непридатним для проживання. Того ж дня в міськраді повідомили, що з міського бюджету будуть відшкодовувати до 10 тисяч гривень на місяць для тих, хто тимчасово орендуватиме помешкання.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Волиняни скористалися державною підтримкою і відкрили власні справи.

Реклама Google

Telegram Channel