Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
На Волині відбувся виїзний День депутата (Фото)

Особливу увагу під час зустрічі приділили досягненням хірургічної служби, яка вийшла на рівень міжнародних стандартів завдяки інноваціям та сучасному обладнанню.

Фото: Facebook.

На Волині відбувся виїзний День депутата (Фото)

25 жовтня у Володимирській міській раді відбувся виїзний День депутата

Міський голова Ігор Пальонка, його перший заступник Ярослав Матвійчук та секретар міської ради Іван Юхимюк відвідали разом із депутатами низку об’єктів, де упродовж цього та попередніх років були реалізовані за кошти місцевого бюджету ті чи інші проєкти.

Про це повідомляє Володимирська міська рада.

«Побували, зокрема, у ліцеї №5 ім. Анатолія Кореневського, який завдяки будівництву сучасного стадіону зі штучним покриттям, біговими доріжками та тренажерами забезпечив належною спортивною інфраструктурою не лише учнів закладу освіти, а й увесь мікрорайон, адже досі тут не було місця з комфортними умовами для занять спортом. На капітальний ремонт стадіону з бюджету громади було виділено 14,9 мільйона гривень.

Директорка ліцею Ірина Костюк провела депутатам невелику екскурсію і у приміщенні закладу, продемонструвавши навчальні кабінети, для облаштування яких також виділяли кошти з бюджету громади, а саме STEM-лабораторію та 3D-лабораторію. Обладнання на суму понад мільйон гривень було отримано в межах Програми EGAP. Більше мільйона гривень вартують і сонячні панелі, які ліцей отримав у межах цієї ж програми. Кошти на монтаж дахової сонячної гібридної електростанції, яка тепер допоможе закладу економити на енергоносіях, були виділені з місцевого бюджету.

Поблизу ліцею №5 знаходиться одна з двох міських котелень, які цьогоріч були переведені на щепу. Такі роботи є необхідністю на даний час, адже ліміти на газ для теплопостачальних підприємств щороку знижуються. В.о. директора КП «Володимиртепло» Сергій Приступа продемонстрував депутатам, як тепер працює котельня і розповів, які саме особливості опалення щепою. Наразі ця котельня здійснює подачу тепла у 28 житлових будинків, у ліцей, гуртожиток Львівської політехніки та майстерні училища.

Далі депутати вирушили до міської ради, де долучились до написання Радіодиктанту національної єдності, після чого продовжили огляд міських об’єктів, відвідавши Володимирський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Тут наразі добігають завершення роботи з капітального ремонту плавального басейну. Директор спорткомплексу Роман Горошкевич ознайомив колег-депутатів з ходом робіт, які мають бути завершені уже до кінця листопада. Наразі освоєно коштів на суму 10,5 мільйона гривень.

Поцікавились депутати роботами з вкладання бруківки, які зараз тривають поблизу будівлі спорткомплексу – як пояснив директор, це гарантійний ремонт, який підрядник виконує за власний кошт, оскільки через рік експлуатації відбулась деформація доріжки. Також під час огляду установи, місцеві обранці побували в укритті, де тривають поточні ремонті роботи з усунення аварійного стану і де розміщені тренувальні зали спортивних секцій, оглянули тренажерну залу, обладнання для якої надійшло у межах Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» та приміщення спортивної школи, що знаходиться у колишньому кінотеатрі «Космос».

Продовжився День депутата у у приміщенні станції переливання крові, яке віднедавна у комунальній власності громади. Разом із генеральною директоркою ТМО Тетяною Ващук обговорили плани на майбутнє, у яких подальше розміщення тут відділень лікарні – реабілітаційного, психіатричного та паліативного. Проєктанти уже оглянули це приміщення, зробили усі необхідні заміри і найближчим часом представлять попередню візуалізацію. Наразі будівля опалюється на 50 відсотків, адже для повноцінного оновлення системи опалення необхідно 4 мільйони гривень. Потребує капітального ремонту і дах.

Насамкінець делегація побувала у Володимирському ТМО, яке за останні роки зазнало чи не найбільше разючих змін та покращень, адже охорона здоров’я для місцевої влади стала одним із пріоритетних напрямків розвитку. Перш за все оглянули оновлене відділення екстреної медичної допомоги, де обговорили поліпшення умов для медичного персоналу, оновлення обладнання та підвищення ефективності надання невідкладної допомоги пацієнтам.

Особливу увагу під час зустрічі приділили досягненням хірургічної служби, яка вийшла на рівень міжнародних стандартів завдяки інноваціям та сучасному обладнанню. Спеціалісти відділення активно використовують новітні методи оперативних втручань, а також обладнання експертного класу, що значно покращує якість медичних послуг. Під час заходу депутати також переглянули відеопрезентацію оновленого приймального відділення, ознайомилися з джерелами та розподілом фінансування закладу, а також обговорили можливості залучення інвестицій для покращення матеріально-технічної бази лікарні.

Оглядаючи міські установи та заклади, які подекуди змінились до невпізнання завдяки усім позитивним зрушенням, місцеві обранці підбили своєрідні підсумки своєї роботи за 4 роки, зійшовшись на думці, що попри різні політичні погляди та суперечки, їм вдалось зробити чимало хороших справ для мешканців громади, які тепер і навчаються, і працюють, і займаються спортом та лікуються у значно комфортніших умовах. Не забувають при цьому і про наших захисників та захисниць, завдяки яким маємо можливість жити у відносно спокійному тилу та допомагати Силам оборони та безпеки, виділяючи для їхніх потреб кошти з місцевого бюджету», - йдеться у повідомленні.

 

 

 

 

 

 

 

 

Читайте також: «Понад 12 мільярдів гривень податків сплатив Roshen до бюджету від початку вторгнення».

Реклама Google
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Telegram Channel