Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
У листопаді курс долара може зрости до 42 гривень

Звісно, за будь-яких обставин Нацбанк не дасть гривні сповзти у прірву.

Фото: Відкриті джерела.

У листопаді курс долара може зрости до 42 гривень

У листопаді на валютному ринку будуть певні коливання курсу валют то в один, то в інший бік

Однак із кожним тижнем курс долара трохи підростатиме, і до кінця місяця він може досягти 42 гривень.

Таким прогнозом поділився із 24 каналом начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий, інформує One.UA.

Отже, відповідно до прогнозу банкіра, вирішальним фактором, що впливатиме на курс валют, залишатиметься обсяг макрофінансової допомоги. Станом на початок жовтня Україна отримала понад 20 мільярдів допомоги від міжнародних партнерів. Та загалом  упродовж 2024 року Україна має отримати 37 млрд доларів від партнерів. Тобто сума, отримана за 9 місяців року, становить лише 69% від запланованого річного обсягу, і ще 31% ми поки що недоотримали.

«Саме тому настане час «надолужити», аби не виникло додаткових складнощів з покриттям видатків бюджету»,– каже Тарас Лєсовий.

Звісно, за будь-яких обставин Нацбанк не дасть гривні сповзти у прірву, він зберігатиме на валютному ринку свою роль стабілізаційного чинника. Та все ж, повільна девальвація гривні поступово відбуватиметься.

Відповідно до прогнозу Лєсового, упродовж місяця долар на міжбанку коливатиметься у межах 41,2 – 41,8 гривні, а євро – від 45,3 до 47,3 гривні. Водночас на готівковому ринку курс долара становитиме 41,3 – 42 гривні, а курс євро буде 45,5 – 47,8 гривні.

«При цьому коливання долара найімовірніше відбуватимуться в значно вужчому проміжку: 41,5 – 41,9 гривні, який враховує часті зміни векторів.

Як і раніше, періодично курс то зростатиме, то знижуватиметься, але у тижневому вимірі з ледь помітним «просуванням» вгору», - спрогнозував банкір.

Читайте також: «Із тумбочки дістали ідею, яка пахла популізмом та нафталіном ще в часи Юлії Тимошенко».

Реклама Google

Telegram Channel