Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
Петро Порошенко: мова – це невідʼємна частина нашої обороноздатності

Волинь-нова

Петро Порошенко: мова – це невідʼємна частина нашої обороноздатності

Петро Порошенко з нагоди Дня української писемності та мови нагадав у соцмережах, наскільки важливою виявилась державна мова у часи повномасштабного вторгнення

«Мова — наша зброя, мова — наш щит. Певен, ви багато разів чули першу частину цього вислову, але мало замислювалися над значенням другої. Пригадуєте, як нам мова допомогла в перші дні повномасштабки? Тоді на блокпостах варто було запитати про «паляницю», а на деяких навіть згадували «Укрзалізницю» та «полуницю», – зазначає пʼятий Президент.

«Без перебільшення 24 лютого мільйони взяли нашу мову на озброєння. Українською окупанти почули: «Геть із нашої землі!». Мова стала оберегом від російського ІПСО та «сусідів» у посадках. І без перебільшення — тим автоматом та броніком, які мільйони вдягнули на себе вперше», – пише Порошенко.

«Так було і в 2014, але тоді не всі розуміли загрозу. На жаль, не всі її розуміли і в 2019. Тоді ми ухвалили закон про мову. Почули багато критики і ненависті, але не відступили. Мова мала укріпити нашу обороноздатність», – пояснює Порошенко.

«Зараз, йдучи вулицями Києва, Одеси та Миколаєва, дедалі частіше чуєш і бачиш українську. З фасадів будівель зникають старі назви, а з ними – сліди російської імперії, совка та бруд пропаганди. Ми пам’ятаємо та пишаємося власними героями — воїнами, науковцями, митцями. Мова — наша броня, яка міцнішає щоразу, коли ми нею спілкуємося, пишемо, творимо, мріємо. І любимо», – пише Петро Порошенко.

 

 

Реклама Google

Telegram Channel