Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
У власність державі повернуть землі історико-культурного призначення із давньоруським городищем у Луцькому районі

Земельна ділянка була передана в приватну власність як ділянка для ведення особистого селянського господарства.

Фото ілюстративне / facebook.com.

У власність державі повернуть землі історико-культурного призначення із давньоруським городищем у Луцькому районі

Луцький міськрайонний суд задоволив позов Луцької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Департаменту культури, молоді та спорту Волинської обласної військової адміністрації про повернення державі земельної ділянки історико-культурного призначення, на якій розташована пам’ятка археології національного значення – Коршівське городище ІХ-ХІІІ століть

Прокурори з'ясували, що земельна ділянка площею 1,8 га поблизу села Городок Луцького району, на якій і знаходиться пам'ятка, на підставі розпорядження Луцької районної державної адміністрації у 1998 році була передана в приватну власність як ділянка для ведення особистого селянського господарства.

При цьому, виявлене наприкінці ХІХ століття городище    внесене до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, перебуває під охороною держави та підлягає охороні і збереженню на національному рівні.

Землі ж історико-культурного призначення, на яких воно розташоване, можуть перебувати лише в державній власності і не підлягали ні паюванню, ні передачі в приватну власність.

В суді прокурори домоглися визнання незаконним розпорядження районної державної адміністрації про передачу цієї земельної ділянки в приватну власність, визнання недійсним державного акта на право приватної власності на неї та повернення земель державі.

Пресслужба обласної прокуратури

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Прокурори наполягають на виплаті Прилісненським ліцеєм випускниці, позбавленій батьківського піклування, одноразової грошової допомоги.

Реклама Google

Telegram Channel