Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
Порошенко в ефірі TVP World закликав зняти обмеження на далекобійні удари

«Це – наша спільна війна, і перемога України однозначно в інтересах Вільного світу».

Фото Європейська солідарність.

Порошенко в ефірі TVP World закликав зняти обмеження на далекобійні удари

Росія має ракети з Ірану і КНДР, треба знищувати їх на ворожій території

Петро Порошенко в ефірі польського телеканалу TVP World закликав західних партнерів скасувати обмеження для України на використання далекобійних ракет по території держави-агресора. Він зауважив – після інформації про поставки у росію північнокорейської та іранської зброї Україна має повне право знищувати ворожі бази, арсенали та інші військові обʼєкти на російській території. 

«Ми все ще чекаємо дуже важливого, життєво важливого рішення від Сполучених Штатів і від Німеччини щодо надання дозволу нашим військам використовувати ракети великої дальності по законним цілям на території росії.  І Taurus, це німецькі дуже сучасні, дуже ефективні ракети.  Я не можу зрозуміти, чому українські військові, які захищають цивільні об’єкти на території України, не можуть знищити законні об’єкти на території росії», – говорить Порошенко.  

«Наприклад, зараз у нас є дані щодо північнокорейських артилерійських снарядів, північнокорейських та іранських ракет, і ми не маємо можливості знищити їх одразу, коли отримуємо цю інформацію», – зазначає пʼятий Президент. 

«Це – наша спільна війна, і перемога України однозначно в інтересах Вільного світу. Я думаю, що росія невипадково використовує північнокорейські артилерійські снаряди, північнокорейських солдатів, іранські ударні безпілотники. У цій ситуації ми хочемо розраховувати на наших партнерів», – говорить Петро Порошенко. 

«Інша річ, яка для нас життєво важлива, це запрошення до НАТО. Без запрошення України в НАТО не буде стабільної безпекової ситуації на континенті. Без членства України в НАТО перемоги не буде», – вважає Порошенко. 

«Однак разом із цим запрошенням у нас не повинно бути компромісу щодо суверенітету і незалежності України. Однозначно жодного компромісу щодо територіальної цілісності України. Ніяких компромісів щодо здатності армії захистити українську територію та безпеку в Європі. Жодного компромісу щодо санкцій.  Ми повинні скоротити можливість путіна фінансувати війну. І жодного компромісу щодо будь-якого шантажу путіна, щоб не дозволити закрити двері НАТО перед Україною», – наголошує Порошенко. 

Реклама Google

Telegram Channel