Курси НБУ $ 41.33 € 44.70
Які статки у голів МСЕК на Волині

"Я сам не знаю, скільки там, це так журналісти порахували", — говорить Василь Тимошук.

Фото: Суспільне Луцьк.

Які статки у голів МСЕК на Волині

На Волині нині діють 10 медико-соціальних експертних комісій (МСЕК)

Обласну очолює Василь Тимошук. У декларації про доходи за 2023 рік він вказав 50 різних об'єктів нерухомості.

Про це пише Суспільне. 

Згідно з поданими даними сервісу «Youcontrol», виконувач обов’язків голови Волинської МСЕК є власником 30 земельних ділянок загальною площею маже 19 гектарів. Також він має 5 будинків (загальна площа 453 м2) і 13 нежитлових будівель. Із 2017 року Василь Тимошук є власником квартири площею майже 134 м2. Є в декларації також два недобудовані будинки.

Суспільне поцікавилося у Василя Тимошука походженням його статків. З його слів, більшість задекларованих ним об'єктів нерухомості знаходяться в Івано-Франківській області.

«Я сам не знаю, скільки там, це так журналісти порахували, — говорить Василь Тимошук. — То все було в 2006 році, тоді створили фермерське господарство було 8 людей, потім 4 і я з 2014-го не маю відношення до них, я їм то віддав і є людина, яка цим всім займається».

Також виконувач обов'язків голови Волинської МСЕК задекларував понад пів мільйона доходів у рік, з яких зарплата — 415 тисяч гривень, 73 тисячі — пенсія, майже 5 тисяч — дохід від оренди і 29 тисяч гривень — спадщина. На банківських рахунках лікар зберігає 200 тисяч гривень і має корпоративні права на «Фермерське господарство Аеліта Олешків» на Івано-Франківщині.

Статки інших голів МСЕК на Волині

З допомогою системи «Youcontrol» Суспільне також зібрало дані про статки, нерухомість і заробітки інших голів медико-соціальних експертних комісій на Волині.

Голова Луцької міської МСЕК Тетяна Сидорук задекларувала 4 об'єкти нерухомості: 2 земельні ділянки та 2 квартири. Зарплати отримала 286 тисяч гривень, пенсії — 63 тисячі за рік. Також лікарка декларує 425 тисяч гривень, 7 тисяч доларів США та 2 тисячі євро заощаджень.

Голова Нововолинської міжрайонної МСЕК Наталія Козко задекларувала 5 об'єктів нерухомості: 3 квартири, земельну ділянку та гараж. Також має автомобіль. Річну зарплату лікарка отримала в сумі 272 тисячі гривень.

Голова психоневрологічної спеціалізованої МСЕК Наталія Рибарчук задекларувала 5 об'єктів нерухомості: квартиру, будинок і 3 земельні ділянки. Право власності на земельну ділянку і будинок лікарка набула торік. Зарплату отримала в сумі 281 тисячі грн, пенсію — 116 тисяч гривень.

Голова кардіологічної спеціалізованої МСЕК Валентина Леськів задекларувала 3 об'єкти нерухомості: дві земельні ділянки та квартиру. Також на чоловіка лікарки зареєстрований недобудований будинок і два автомобілі. За рік вона отримала 276 тисяч гривень заробітної плати. Ще 85 тисяч гривень — на роботі за сумісництвом і 69 тисяч гривень пенсії. Також Валентина Леськів задекларувала заощаджень 5 тисяч доларів США, ще 10 тисяч доларів США зберігає у банку її чоловік.

Голова спеціалізованої профпаталогічної МСЕК Тамара Андреєнко задекларувала будинок, дві квартири і дві машини. Річну зарплату жінка вказує у розмірі 260 тисяч гривень, пенсія — 80 тисяч гривень. Щодо заощаджень, декларує 174 тисячі гривень своїх і 179 тисяч гривень у чоловіка.

Голова фтизіо-офтальмологічної спеціалізованої МСЕК Алла Андрущак задекларувала 2 квартири і автомобіль. Річна зарплата склала 340 тисяч гривень, пенсія — 127 тисяч гривень. Заощаджень має 200 тисяч гривень.

Голова Камінь-Каширської МСЕК Микола Глушнюк задекларував дві квартири, автомобіль, зарплату у 275 тисяч грн і пенсію 50 тисяч грн. Також лікар має 64 тисячі гривень заощаджень.

Голова Ковельської міжрайонної МСЕК Світлана Руснак задекларувала квартиру, земельну ділянку та зарплату 286 тисяч гривень і пенсію 32 тисячі гривень на рік.

Голова Луцької міжрайонної МСЕК Олег Зарадюк задекларував дві земельні ділянки, будинок і два автомобілі. Лікар вказує річну зарплату в сумі 275 тисяч гривень.

Що про роботу і статки голів МСЕК кажуть в ОВА

5 жовтня в обласній військовій адміністрації ухвалили рішення про перевірку рішень МСЕК ВЛК. Нараду тоді скликали через корупційний випадок на Хмельниччині, де керівницю обласного МСЕК затримали за підозрою у незаконному збагачені.

Як розповів у коментарі Суспільному начальник управління охорони здоров'я Волині Юрій Легкодух, робота усіх 10 МСЕК на Волині зараз під пильним контролем.

«У ЗМІ обговорювали 50 об'єктів нерухомого майна голови обласної МСЕК. Ми дивилися, бачили це, але декларація в публічному доступі давно. Аналізуючи його декларацію бачимо, що це все є і він це показує», — говорить посадовець, коментуючи статки Василя Тимошука.

Усі медико-соціальні експертні комісії є дотаційними і фінансуються за кошти з субвенцій з держбюджету. Юрій Легкодух розповів, що наразі голова МСЕК на Волині отримує орієнтовно 15-17 тисяч гривень заробітної плати на місяць.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Чому на в'їздах у Луцьк утворилися затори (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel