Курси НБУ $ 41.33 € 44.70
У селі на Волині місцеві мешканці отримали якісні медпослуги

Бережіть себе та своїх близьких!

Фото: facebook.com.

У селі на Волині місцеві мешканці отримали якісні медпослуги

Вакцинальний автобус побував у селі Залаззя Любешівської громади

Захід «Територія здоров'я» провели фахівці місцевого відділення Центру спільно з медичними працівниками Залаззівської амбулаторії, щоб наблизити медичні послуги до людей і покращити їх самопочуття.

Про це інформує Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Мешканці села мали змогу проконсультуватися з сімейним лікарем, вакцинуватися відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень, ознайомитися з правилами надання першої допомоги, зробити електрокардіограму та швидкі тести на гепатити В,С, а також виміряти артеріальний тиск, рівень цукру і холестерину в крові. Загалом на «Території здоров'я» було надано більше сотні послуг, зокрема, зроблено 13 щеплень, стільки ж досліджень крові на цукор і холестерин. 27 людей виміряли артеріальний тиск, п’ятеро отримали відповідні рекомендації у зв’язку з підвищеними показниками.

Жителі Залаззя отримали корисну інформацію щодо профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань, здорового способу життя, ментального здоров'я, переваг відмови від шкідливих звичок, а також щодо запобігання раку молочної залози.

Фахівці Любешівського відділення провели восьмикласникам Залаззівського ліцею урок на тему: «Основи здорового харчування» з подальшим анкетуванням. Також діти мали змогу в інтерактивній формі скласти «здорову тарілку», навчитися правильно мити руки. Окрім того, вони отримали розмальовки про вакцинацію, а мешканці села – інформаційні матеріали, щоб більше знати – як дбати про своє здоров'я.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Понад 90 шкіл у громадах на Волині цього року відмовилися від осінніх канікул.

Реклама Google

Telegram Channel