Курси НБУ $ 41.33 € 44.70
У Луцьку презентували проєкт майбутнього «Хаб Ветеран» (Відео)

ветерани в своєму центрі зможуть отримати усі необхідні соціальну та юридичну допомогу, поспілкуватись з психологами, зайнятись спортом.

Фото: lutskrada.gov.ua.

У Луцьку презентували проєкт майбутнього «Хаб Ветеран» (Відео)

На базі Луцького національного технічного університету за участі міського голови Ігоря Поліщука, його заступника Ірини Чебелюк, військових, ветеранів, науковців, дизайнерів та громадськості презентували проєкт майбутнього ветеранського хабу, який облаштують на вулиці Климчука Сергія

Це буде двоповерхова будівля з усіма необхідними кімнатами та кабінетами для ветеранів.

Про це повідомляють у Луцькій міській раді. 

Тут розміщуватимуться конференц-зала, адміністративні приміщення, тренажерна зала, кабінети спеціалістів, ліфти для маломобільних груп населення. Перед кожним кабінетом встановлять таблички з шрифтом Брайля. На вулиці побудують парковку, дитячий і спортивний майданчики та відкритий простір для проведення дозвілля на вулиці.

Керівник ветеранського хабу Тарас Сасовський розповів, що ветерани в своєму центрі зможуть отримати усі необхідні соціальну та юридичну допомогу, поспілкуватись з психологами, зайнятись спортом. «Ми хочемо, щоб людина в одному місці отримала максимальний комплекс послуг, - сказав він. - У містах - мільйонниках в Україні вже працюють подібні хаби, але такої концепції та комплексного підходу, як у нас, немає. Ми можемо бути попереду всіх».

Луцький міський голова Ігор Поліщук під час виступу зазначив, що сьогодні немає необхідності когось переконувати у створенні такого ветеранського простору.

«Це - вимога часу, це те, чого потребують наші військові. Ми з керівником хабу Тарасом Сасовським та ветеранами мали своє бачення хабу, переймали досвід в інших містах. Можливо, після сьогоднішнього спілкування ті чи інші послуги, які ми запланували, будуть менш затребувані. Можливо, потрібно буде передбачити нові.

Вивчаючи досвід інших міст, зіштовхнулись з тим, що багато таких ветеранських хабів дуже часто пустують. Це означає, що десь не вгадали з комплексом послуг та функцій, що вони не збігаються з очікуваннями ветеранів.

Хочемо зробити так, щоб наш ветеранський хаб був активним, щоб там було життя», - сказав міський голова.

Ознайомитись з попереднім проєктом та дизайном окремих приміщень можна за покликанням.

Реконструкція адміністративної будівлі, А-2 та адміністративної будівлі

 
 

«На жаль, не всі ветерани та їхні рідні змогли побувати на презентації проєкту. Тож ми вирішили врахувати конструктивні побажання та пропозиції кожного, щоб створити комфортні умови перебування у хабі та надання пакету необхідних послуг, - підсумував Ігор Поліщук.

Усіх бажаючих запрошують до обговорення та надання пропозицій.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Захисник з Волині отримав високу нагороду.

Реклама Google

Telegram Channel