Курси НБУ $ 41.33 € 44.70
На Волині – фінал всеукраїнських змагань юних журналістів

Участь у фінальному етапі турніру братимуть 12 учнівських команд старшокласників з Харківської, Полтавської та Волинської областей.

Фото обласна рада.

На Волині – фінал всеукраїнських змагань юних журналістів

Всеукраїнський турнір юних журналістів було започатковано майже 20 років тому

Але останні 5 змагання не проводилось. І ось цьогоріч завдяки спільним зусиллям Міносвіти, НЦ «Мала академія наук України», Волинської обласної Малої академії наук, профільного управління ОВА, ВНУ ім. Лесі Українки та Волинського наукового ліцею турнір отримав нове життя і прописку на Волині. Це командні змагання для обдарованих школярів в умінні користуватися сучасними професійними методами і прийомами ЗМІ, у здатності вирішувати складні завдання з якісного, своєчасного та об’єктивного висвітлення найважливіших подій різного характеру.

Учасників турніру привітали заступник голови Волиньради Григорій Пустовіт, президент Національного центру «Мала академія наук» Станіслав Довгий, ректор Лесиного вишу Анатолій Цьось, в режимі онлайн доєдналась і народна депутатка України Ірина Констанкевич.

 

 Участь у фінальному етапі турніру, що триватиме упродовж п’яти днів, братимуть 12 учнівських команд старшокласників з Харківської, Полтавської та Волинської областей. Волинь на турнірі представлятимуть 4 команди. В інтелектуальних боях учні змагатимуться не лише у рівні знань, але й у вмінні відстояти свою думку, аргументувати власну позицію, в здатності вести публічні дискусії, кваліфіковано опонувати. Школярі полемізуватимуть про журналістські стандарти в умовах війни; тлумачитимуть поняття «фактчекінг», діпфейк та медіаграмотність; формулюватимуть правила інформаційної гігієни під час війни;обґрунтовуватимуть переваги та ризики використання штучного інтелекту в роботі журналіста тощо. Виступи команд оцінюватиме професійне журі у складі відомих журналістів та науковців з Волині, Києва, Харкова та Сум.

Заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт привітав організаторів, учасників та їх наставників від імені депутатів та голови Волиньради Григорія Недопада. «Це інтелектуальне змагання, де не буде переможених, адже всі його учасники отримають нові знання та вміння. У кожного із вас буде унікальний шанс не лише проявити себе, а й збагатитися неоціненним досвідом. Тож ставте перед собою максимальну мету, бо вам під силу усі вершини. Ви молоді, обдаровані, вірте в себе, у свої можливості. Будьте тими, на кого рівняються, кому довіряють, творіть сучасну українську журналістику, а значить – й історію, творіть Україну!», - висловив побажання Григорій Пустовіт, інформує обласна рада.

 

 

Реклама Google

Telegram Channel