Курси НБУ $ 41.33 € 44.70
Кабмін затвердив зміни для посилення військового обліку та відстеження порушників

«Україна продовжує цифровізацію оборонної сфери, роблячи процес призову на службу в армію більш справедливим та ефективним».

Фотоколаж ТСН.

Кабмін затвердив зміни для посилення військового обліку та відстеження порушників

СБУ, розвідка та Нацполіція тепер обмінюватимуться з ТЦК даними про громадян через електронну систему

Про це розповів міністр оборони Рустем Умєров.

За його словами, це дасть змогу правоохоронцям швидко і ефективно отримувати інформацію про порушників і доправляти їх до ТЦК або відповідних органів. На думку міністра, нові правила посилять обороноздатність і зроблять військовий облік більш прозорим.

«Україна продовжує цифровізацію оборонної сфери, роблячи процес призову на службу в армію більш справедливим та ефективним. Цифровізація підвищує прозорість і допомагає краще організувати роботу з комплектування Сил оборони. Це рішення про відновлення справедливості щодо тих, хто сумлінно виконує свій обовʼязок перед Батьківщиною», – зазначив Умєров, пише ТСН.

Як уточнює Аrmyfm, йдеться про впровадження електронної взаємодії між Єдиним державним реєстром призовників, військовозобов’язаних та резервістів та Єдиною інформаційною системою МВС. У разі відсутності технічної можливості обміну інформацією постанова передбачає альтернативні форми звернення до Нацполіції.

Реклама Google

Telegram Channel