Курси НБУ $ 41.33 € 44.70
«Євросолідарність» зустрілась з міністром оборони і обговорила нагальні потреби ЗСУ – Геращенко

Ірина Геращенко.

Фото Європейська солідарність.

«Євросолідарність» зустрілась з міністром оборони і обговорила нагальні потреби ЗСУ – Геращенко

Фракція «Європейська Солідарність» за ініціативи Петра Порошенка в рамках парламентського контролю над виконавчою владою зустрілася з міністром оборони Р.Умєровим і командою міністерства оборони – про це повідомила співголова фракції Ірина Геращенко

«Обговорили питання забезпечення ЗСУ, ситуацію з фортифікаційними спорудами, закупівлями і розподілом БПЛА, необхідність реальної  протидії корупції і зловживанням на закупівлях», – пише Геращенко у соцмережах.

«ЄС» системо підтримує Сили оборони, нагадали про обіцянку міністерства оборони подати законопроєкт про терміни служби, ми чекаємо документ в парламенті. Дуже гостро стоїть проблема непрозорого переведення військовослужбовців в підрозділи, міністр пообіцяв найближчим часом конкретні пропозиції з вирішення цієї проблеми», – зауважує депутатка.

«ЄС» також наполягає на тому, аби військовий ПДФО залишався для оборонного сектору, 30% йшли безпосередньо підрозділам, 70% – міністерству оборони. «Гостро стоїть питання якості БПЛА, які закуповуються ДССЗЗІ. Ми за те, аби за закупівлі дронів відповідало МО і якнайшвидше мають бути введені воєнні стандарти для закупівель, бо на державні дрони отримуємо багато скарг від військових», – констатує Ірина Геращенко.

«Підняли питання посилення військової підготовки мобілізованих і їх повного забезпечення за стандартами НАТО амуніцією та засобами захисту», – додає Геращенко.

«Щодо фортифікацій, то сьогодні військовим катастрофічно не вистачає будівельної техніки і ми пропонуємо перенаправити на ці потреби 30 млрд з 42 млрд корупційного дорожнього фонду», – повідомила депутатка.

«Наша команда залишається одним із найбільших волонтерів для фронту, Фонд Порошенка передав дронів, амуніції, машин, систем РЕБ, техніки більше ніж на 6 млрд грн. Ми готові до більшої співпраці і координації зусиль навколо підтримки ЗСУ, але наполягаємо на прозорості закупівель і забезпечення армії і посилення парламентського контролю», – пояснює Геращенко.

«Предметна зустріч, чекаємо контурних результатів для вирішення озвучених проблем», – резюмує співголова фракції.

Реклама Google

Telegram Channel