Як за 5 хвилин почистити кілограм горіхів
Восени смакувати волоськими горіхами – саме те, що треба. Правда, далеко не всі полюбляють їх чистити. Особливо, коли мешкаєш у квартирі, і не хочеться надто шуміти
На сайті porady.24tv.ua блогерка Катерина Онча розкрила дивовижний секрет, який допомагає впоратися із міцною шкаралупою та зберегти ядра горіхів цілими за кілька хвилин.
Як швидко та легко очистити горіхи
Простий та ефективний спосіб дівчина перейняла від своєї бабусі, яка чистила горіхи саме так. Процес складається з кількох етапів, але вони – прості та легкі. Спочатку вимийте волоські горіхи у воді та приберіть із них увесь бруд.
«Поставте на вогонь глибоку каструлю, залитою по вінця водою, та доведіть її до кипіння, – пропонує Катерина Онча. – Після цього додайте у воду горіхи та прокип’ятіть 5 хвилин. Під час цього їх треба помішувати у воді. Завдяки цьому вони рівномірно прогріються з обох боків. Через 5 хвилин ви зможете їх чистити.
Спочатку вимийте волоські горіхи у воді та приберіть із них увесь бруд.
Після кип’ятіння це дуже легко та просто зробити, тож вам не доведеться ними довго й гучно стукати. Достатньо буде лише трішки вдарити інструментом по серединці горіха, аби дві половинки шкаралупи роз’єдналися. Сильно бити молотком не варто, оскільки після варіння горіхи розкриватимуться досить просто».
До речі, блогерка порадила не викидати шкаралупу. За її словами, вона чудово підходить для розпалювання вогню, а перетинки від шкаралупи можна додавати до домашнього коньяку для кращого аромату.
Юлія ТУРЕЛИК.