Закрийте на зиму домашній «Живчик»
Не всі знають, але вдома можна самостійно приготувати один із улюблених дитячих напоїв – «Живчик» – і зберегти його в банках, ніби компот
Смак виявиться не відмінним від напою, який можна придбати в магазині, але весь напій буде приготовлений із натуральних компонентів, пише nv.ua.
Для приготування цього напою вам знадобиться велике відро яблук об’ємом 10 літрів. Зверніть увагу, що кількість яблук може варіюватися в залежності від їх ваги в кілограмах. Також кількість лимонної кислоти потрібно регулювати залежно від солодкості яблук – може знадобитися від однієї до трьох чайних ложок.
Для початку підготуйте велику каструлю, в якій ви будете готувати цей напій.
Інгредієнти:
- яблука – 18 кг;
- вода – 15 л;
- цукор – 600 г;
- лимонна кислота.
Спосіб приготування:
- Яблука добре промиваємо та нарізаємо на невеликі шматочки. Серцевину залишаємо. Складаємо фрукти у велику каструлю.
- Заливаємо яблука окропом. Накриваємо кришкою й залишаємо на 24 години, щоб вони могли віддати свій аромат і сік.
- Після цього напій проціджуємо через сито, щоб видалити яблука. До рідини додаємо цукор і лимонну кислоту.
- Каструлю з рідиною ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Коли закипить, варимо ще впродовж п’яти хвилин, а потім – виливаємо в сухі стерилізовані банки.
- Відразу ж закриваємо банки стерилізованими кришками, обережно упаковуємо і залишаємо до повного охолодження. Після цього зберігаємо «Живчик» у прохолодному місці.
Читайте також: «Їсти потроху, але щодня: незамінний продукт для здоровʼя мозку і судин»