Курси НБУ $ 41.38 € 43.94
Закрийте на зиму домашній «Живчик»

Смак буде кращим, ніж у магазині, адже напій приготовлений із натуральних компонентів.

Фото із сайту ukr.media.

Закрийте на зиму домашній «Живчик»

Не всі знають, але вдома можна самостійно приготувати один із улюблених дитячих напоїв – «Живчик» – і зберегти його в банках, ніби компот

Смак виявиться не відмінним від напою, який можна придбати в магазині, але весь напій буде приготовлений із натуральних компонентів, пише nv.ua.

Для приготування цього напою вам знадобиться велике відро яблук об’ємом 10 літрів. Зверніть увагу, що кількість яблук може варіюватися в залежності від їх ваги в кілограмах. Також кількість лимонної кислоти потрібно регулювати залежно від солодкості яблук – може знадобитися від однієї до трьох чайних ложок.

Для початку підготуйте велику каструлю, в якій ви будете готувати цей напій.

Інгредієнти:

  • яблука – 18 кг;
  • вода – 15 л;
  • цукор – 600 г;
  • лимонна кислота.

Спосіб приготування:

  1. Яблука добре промиваємо та нарізаємо на невеликі шматочки. Серцевину залишаємо. Складаємо фрукти у велику каструлю.
  2. Заливаємо яблука окропом. Накриваємо кришкою й залишаємо на 24 години, щоб вони могли віддати свій аромат і сік.
  3. Після цього напій проціджуємо через сито, щоб видалити яблука. До рідини додаємо цукор і лимонну кислоту.
  4. Каструлю з рідиною ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Коли закипить, варимо ще впродовж п’яти хвилин, а потім – виливаємо в сухі стерилізовані банки.
  5. Відразу ж закриваємо банки стерилізованими кришками, обережно упаковуємо і залишаємо до повного охолодження. Після цього зберігаємо «Живчик» у прохолодному місці.

Читайте також: «Їсти потроху, але щодня: незамінний продукт для здоровʼя мозку і судин»

Реклама Google
 

Telegram Channel