Котлети без грама м’яса, які неможливо відрізнити від м’ясних
Ні за зовнішнім виглядом, ні – за смаком
Навіть уявити складно, що пісні котлети можуть бути «м’ясними»: за зовнішнім виглядом, ароматом і навіть за смаком, інформує ukr.media
Інгредієнти:
• Гречка відварена – 400 г;
• Цибуля – 300 г;
• Спеції;
• Сіль;
• Крохмаль чи борошно – 1 ст. л. (можна й не додавати);
• Яйце – 1 шт. (за бажанням – можна й без нього).
Приготування:
Гречку потрібно відварити до готовності та добре остудити. Можна використовувати й зварену вчора.
Далі її потрібно подрібнити за допомогою м’ясорубки або блендера. Разом із нею подрібнюємо й цибулю (співвідношення гречки та цибулі 1:0,8). Можна використовувати м’ясорубку із найдрібнішою сіткою.
Додаємо сіль і спеції. Можна й зубчик часнику. Спеції краще використовувати ті, які зазвичай додаєте в м’ясні котлети.
Добре все перемішуємо. Якщо фарш сухуватий, то вливаємо трохи води. Для зв’язування – ложку борошна або крохмалю. Можна і яйце.
Залишилося зліпити й обсмажити котлетки: так само, як і звичайні – м’ясні.
Щоб краще тримали форму, можна використовувати панірування. Обсмажуємо із двох сторін до рум’яної скоринки. Трохи пропарюємо під кришкою. І можна подавати.
Ті, хто не знає, з чого котлети, нізащо не здогадаються, що в їхньому складі зовсім немає м’яса. Ну, дуже схожий і смак, і зовнішній вигляд, особливо, якщо додати в фарш яйце.
Смачного!
Галина ГОНОРОВА.
Читайте також: «В Україні позбавлятимуть водійських прав пенсіонерів: хто під загрозою?»