Як не розплакатися під час нарізання цибулі?
Виявляється, для цього достатньо одного хитрого трюку… з ножем та невеликої кількості оливкової олії
Все, що вам потрібно зробити, – це змастити лезо цим олійним продуктом і почати нарізати овоч.
Як це працює? Виявляється, подразнюючі речовини затримуються в оливковій олії, перш ніж випаруватися і почати подразнювати наші очі.
До того ж, гострий ніж менше пошкоджує м’якоть цибулі, зменшуючи кількість газу, що виділяється. Тупий інструмент, навпаки, може ускладнити нарізання та подрібнення і збільшити час перебування летких газів у цибулі.
Крім того, перед приготуванням варто покласти цибулю в холодильник на 30–45 хвилин. Низька температура також сповільнить швидкість хімічних реакцій.
Галина ГОНОРОВА.
Читайте також: «Не лише посуд: що ще можна мити в посудомийній машині».