Солоні сирники з картоплею
Знайшов я такі у «Збірнику рецептур», тож усе – за Державними стандартами України (ДСТУ)
За бажанням, до сирної маси можна додати трішки дрібно нашаткованої зелені кропу, петрушки чи зеленої цибулі, а також – спеції: дрібку чорного перцю, сушеного орегано (материнки) або солодкої меленої паприки.
Як приготувати солоні сирники
Інгредієнти:
• 300 г сиру (9 %);
• 1 яйце;
• 200 г відвареної картоплі;
• 60 г борошна +30 г на панірування;
• ½ ч. л. солі;
• 20 мл олії для смаження;
• сметана для подачі.
Покроковий рецепт
Крок 1: Відваріть 200 г картоплі, воду злийте. Натріть картоплю на тертці.
Крок 2: Картоплю та 300 г сиру (9 %) перетріть через сито.
Крок 3: Додайте до сирної маси 1 яйце, 60 г борошна, ½ ч. л. солі та перемішайте до однорідності.
Крок 4: Розділіть сирну масу на 8 рівних частин, з кожної сформуйте сирник.
Крок 5: Запаніруйте кожен сирничок у борошні та обсмажте з 20 мл розігрітої олії до золотавого кольору. Подавайте гарячими зі сметаною.
Євген КЛОПОТЕНКО, шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер та телеведучий.
Читайте також: «8 грудня: яке сьогодні свято й що не можна робити».