Курси НБУ $ 41.69 € 43.80
Солоні сирники з картоплею

Смакують і дорослим, і дітям!

Фото із сайту klopotenko.com.

Солоні сирники з картоплею

Знайшов я такі у «Збірнику рецептур», тож усе – за Державними стандартами України (ДСТУ)

За бажанням, до сирної маси можна додати трішки дрібно нашаткованої зелені кропу, петрушки чи зеленої цибулі, а також – спеції: дрібку чорного перцю, сушеного орегано (материнки) або солодкої меленої паприки.

Як приготувати солоні сирники

Інгредієнти:

• 300 г сиру (9 %);

• 1 яйце;

• 200 г відвареної картоплі;

• 60 г борошна +30 г на панірування;

• ½ ч. л. солі;

• 20 мл олії для смаження;

• сметана для подачі.

Покроковий рецепт

 Крок 1: Відваріть 200 г картоплі, воду злийте. Натріть картоплю на тертці.
 Крок 2: Картоплю та 300 г сиру (9 %) перетріть через сито.
 Крок 3: Додайте до сирної маси 1 яйце, 60 г борошна, ½ ч. л. солі та перемішайте до однорідності.
 Крок 4: Розділіть сирну масу на 8 рівних частин, з кожної сформуйте сирник.
 Крок 5: Запаніруйте кожен сирничок у борошні та обсмажте з 20 мл розігрітої олії до золотавого кольору. Подавайте гарячими зі сметаною.

Євген КЛОПОТЕНКО, шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер та телеведучий.

Читайте також: «8 грудня: яке сьогодні свято й що не можна робити».

Реклама Google
 

Telegram Channel