Кому можуть зашкодити мандарини
Саме ці фрукти найчастіше можна побачити на новорічному столі українців. У них містяться різні вітаміни та мінерали. Також у їхньому складі можна знайти ефірні олії, мінеральні солі та фітонциди. Останні відіграють важливу роль у профілактиці простудних захворювань, адже є природними антибіотиками. А ще мандарини допомагають знизити ризик інфаркту та інсульту, покращуючи роботу серця, важливі для здоров’я шкіри
Але корисні властивості мандарина підходять, на жаль, не всім людям.
Кому ці плоди небажані:
1. Мандарини мають яскраво виражені алергічні властивості, тому ці фрукти варто з обережністю давати дітям. Вони також не рекомендовані людям, які страждають на алергії, адже можуть викликати кропив’янку.
2. Варто виключити мандарини з раціону, якщо у вас є проблеми з підвищеною кислотністю шлунка, гастритом або маєте виразкову хворобу шлунка та дванадцятипалої кишки.
3. Мандарини подразнюють слизову оболонку шлунка, а також нирки, тому їх потрібно з обережністю їсти людям, які хворіють на ентерити, коліти та гострі запальні захворювання кишківника.
4. Медики не рекомендують додавати мандарини в раціон, якщо ви страждаєте на гепатит, холецистит, гострий нефрит.
5. У шкірці мандаринок є велика кількість ефірних олій, тому їх не можна додавати в різні страви, якщо у вас хворі нирки, печінка, підшлункова залоза, жовчовивідні шляхи.
Марта САЛО.
Читайте також: «Скільки українців поїхали за кордон через війну – голова МЗС Сибіга».