Салат із серцем та картоплею
Мені подобаються самодостатні закуски, які можуть цілком замінити основну страву, якщо немає бажання готувати щось іще. Салат зі свинячим серцем – саме такий, бо містить поживні продукти, що вдало поєднуються та створюють ідеальний симбіоз смаків
Яке серце обрати
Я готував салат зі свинячим серцем, але ви можете обрати і яловиче, і курячі сердечка. Головне: доварити їх до готовності та порізати на однакові шматочки. У свинячого серця – м’якший і ніжніший аромат та доволі делікатний смак, порівняно з яловичим. А текстура хоча й щільна, але – більш м’яка. А у яловичого серця смак більш насичений та виражений. Тож обирайте той продукт, що задовольнить ваші кулінарні потреби.
Чим заправити салат
В цьому рецепті заправка – дуже проста: гірчиця у зернах. Вона добре поєднується з м’ясом та підкреслює смак вареного серця. Втім, ви можете заправити салат майонезом. Ще можна зробити цікаву заправку на основі сметани. До складу також входить класична гірчиця, лимонний сік або яблучний оцет, оливкова олія, часник (свіжий або гранульований), сіль та перець до смаку. Туди ж можна додати трошки зелені, наприклад кріп.
Інгредієнти (на 2 порції, час приготування – 1 год 20 хв):
• 400 г свинячого серця;
• 2 картоплини;
• 2 невеликі цибулини;
• 2 ст. л. олії;
• 1 солоний огірок;
• 1 ч. л. гірчиці у зернах;
• зелень (для подачі).
Покроковий рецепт
Крок 1: Відваріть 400 г свинячого серця протягом години. Окремо відваріть у шкірці 2 картоплини.
Крок 2: Поріжте 2 невеличкі цибулини чверть кільцями та обсмажте до золотавості на 2 ст. л. олії. Поріжте кубиками солоний огірок.
Крок 3: Почистьте відварену картоплю та поріжте кубиками. Так само – відварене серце, його має вийти близько 300 г.
Крок 4: Змішайте усі інгредієнти та заправте салат 1 ч. л. гірчиці у зернах. Посоліть – за бажанням. Перед подачею прикрасьте салат зеленню.
Нехай смакує!
Євген КЛОПОТЕНКО, шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер та телеведучий.