Шоколад з Луцька здобув золото на міжнародному конкурсі
За результатами Міжнародного конкурсу шоколаду від Academy of Chocolate (Лондон) призові місця здобув один із волинських брендів
«Sisters A. Chocolate», луцький бренд, заснований сестрами Оленою Голоденко та Олександрою Осіповою, здобув одну золоту та п’ять срібних нагород за підсумками Міжнародного конкурсу шоколаду Academy of Chocolate (Лондон). Про це повідомили на інстаграм-сторінці компанії інформує NV.
Бренд отримав нагороди за такі позиції:
- Мадагаскар Mava Maliolio 75%
- Танзанія 72% Kokoa Kamili
- Домінікана Öko-Karibe 100%
- Перу 75% + Ром Canerock Jamaican Spiced
- Перу 75% + Віскі Dewar Rattray Cask Islay
- 55% Перу зі спешелті кавою
«Вчора отримали результати й спершу не могли повірити. А потім повірили, усвідомили й аж розплакалися від радості. Знаємо, що багато хто з вас любить і купує наш шоколад. Дякуємо за вашу підтримку й довіру — це частина наших нагород», — йдеться у фейсбук-дописі Олени Голоденко.
Аcademy of Chocolate заснована у 2005 році. Її мета — відзначати найкращих виробників шоколаду та демонструвати найякісніші вироби світу. У перший рік існування премії було подано 12 заявок, а до 2023 року ця кількість зросла до понад 1400 із понад 50 країн. Нагороди присуджують провідні шоколатьє, виробники, журналісти, блогери, кулінарні експерти з усього світу. Судді оцінюють вироби у ключових категоріях: звичайні та ароматизовані шоколадні батончики, плитки з кувертюром, шоколадні цукерки, спреди, питний шоколад та пакування. Окрім золотих, срібних та бронзових нагород у кожній категорії, вручаються спеціальні відзнаки. З 2019 року Академія також запровадила нагороду за впізнаваність бренду, яка враховує не лише смак шоколаду, а й загальний досвід споживання — від дизайну упаковки до текстури продукту.