Курси НБУ $ 41.99 € 43.63
Приготуйте оселедець, вимочений у молоці

У багатьох українців страви з цією рибою – обов’язкові на передріздвяній вечері.

Фото із сайту klopotenko.com.

Приготуйте оселедець, вимочений у молоці

Найсмачніший він – із картоплею та червоною цибулею

Для цього рецепту підійде будь-який оселедець, за винятком того, що порізаний на шматочки і залитий олією.

Інгредієнти (на 6 порцій, час приготування – 1 год 5 хв):

• 500 г філе солоного оселедця;
• 500 мл молока;
• 5 картоплин середнього розміру;
• 1 червона цибулина;
• 3 ст. л. соняшникової олії.

Реклама Google

Покроковий рецепт

Крок 1: Філе оселедця покладіть у невелику ємність і залийте молоком (500 мл). Коли його немає, не засмучуйтеся і замочіть рибу просто в чистій воді. Поставте ємність у холодильник на 1 годину.

Вимочування  ж у молоці дозволить забрати зайву сіль із риби та зробить філе ніжнішим. 

Крок 2: Картоплю (5 штук) відваріть у «мундирі» у підсоленій воді. Для того, щоб картопля не розварилася, на початку приготування додайте 1 ст. л. соняшникової олії та варіть на середньому вогні.

Перевірити її готовність  можна, акуратно проткнувши тонким ножем. Він повинен легко входити у м’якоть картоплі.

Крок 3: Злийте воду та дайте бульбі охолонути за кімнатної температури або винесіть на балкон, накривши кришкою.

Крок 4: Через годину дістаньте філе оселедця з молока, промокніть паперовим рушником і наріжте невеликими шматочками.

Крок 5: Очистіть червону цибулю та наріжте тонкими кільцями. Щоб легко порізати цибулю та не розплакатися, я раджу не зрізати її нижній хвостик, доки ви не наріжете всю цибулину.

Крок 6: Викладіть на тарілку картоплю кільцями, зверху – шматки оселедця, а на нього – кільця червоної цибулі. Полийте 2 ст. л. ароматної олії.

Нехай смакує!

Євген КЛОПОТЕНКО, шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер та телеведучий.

Читайте також: Сьогодні – Святвечір: рецепти 12 пісних страв, що мають бути на столі.

Telegram Channel