Коли дуже хочеться гостренького…
Тоді – готуємо моркву по-корейськи!
Морква по-корейськи залишається популярною холодною закускою серед українців. Хоча багато хто воліє купувати цю страву в магазинах, її легко можна приготувати й удома – впораються навіть господині-початківиці. Тим паче, що для цього знадобиться мінімум продуктів.
Морква по-корейськи
Час приготування: 1 година 15 хвилин (12 годин на маринування)
Інгредієнти:
– 500 грамів моркви;
– 1/2 чайної ложки солі;
– 1 чайна ложка цукру;
– 1 столова ложка зеленого коріандру;
– 1/3 чайної ложки гострого червоного перцю;
– 2–3 зубки часнику;
– 2 столові ложки оцту 6%;
– 4 столові ложки соняшникової олії.
Приготування:
1. Очистіть моркву і замочіть в холодній воді на годину (вона набере соковитості).
2. Натріть на тертці 500 грамів моркви, додайте всі спеції.
3. Соняшникову олію нагрійте в сотейнику та вилийте на спеції.
4. Маринуйте в холодильнику 12 годин, у герметичному посуді. За бажанням можна додати ще сіль.
Нехай смакує!
Марта КАСІЯНЧУК.
Читайте також: «18 січня: яке сьогодні свято й що не можна робити».