Найголовніше: випікайте з любов’ю – і тоді круасани стануть ще смачнішими!
Ніжні домашні круасани по-французькому
Більше 100 років світ смакує хрумкими та повітряними круасанами. Тепер – черга вашої родини скуштувати цю французьку «лямур»
Інгредієнти:
• Борошно пшеничне – 400 г (варто коригувати його кількість у процесі приготування, оскільки у кожного борошна свої поглинальні властивості).
• «Львівські дріжджі» (сухі) – 5 г.
• Цукор – 30 г.
• Яйце – 1 шт.
• Тепле молоко – 200 мл.
• Сіль – 1/3 ч. л.
• Масло 82% для змащування тіста – 200 г.
Покрокове приготування
Крок 1. Просіяне борошно змішати із сухими дріжджами. Додати злегка збите з цукром яйце, сіль, молоко та олію. Замісити тісто, накрити рушником і поставити у тепле місце на 60 хв.
Крок 2. Поділити тісто на 10 шматків. Кожен розкачати товщиною 3 мм, змастити тонким шаром масла, накрити другим розкатаним шматком тіста. Верхню частину не змащувати, а присипати борошном і розкачати у великий пласт, розрізати на 16 трикутників.
Крок 3. Сформувати круасани. Поставити їху тепле місце на 60 хв. Після цього – у розігріту до 200°С духовку. Випікати при 180 °С 25 хв ( пам’ятайте, що духовки у всіх різні, тож краще приглядати за виробом під час випікання, та коригувати температуру й час у процесі).
Смачного!
Джерело: lvivskirecipes.com.ua.
Ірина СМАКОТЕНКО.
Читайте також: «У НПП «Прип’ять – Стохід» природа дивує!»
