Курси НБУ $ 41.68 € 43.47
Як за секунду перевірити якість сметани

Щоб продовжити термін придатності сметани та здешевити її виробництво, деякі компанії додають у продукт загусники, пальмову олію, молочний порошок, соєве борошно.

Фотоколаж із сайту informator.ua.

Як за секунду перевірити якість сметани

Недобросовісні виробники використовують чимало хитрощів, аби надати своїй продукції належного вигляду. Однак досвідчених господинь їм все ж не обманути

Консистенція – важлива ознака якості. Ознакою доброякісності є густота. Як і в будь-якого іншого молочного продукту, консистенція має бути однорідною. Однозначно – не вибирайте сметану з грудками, згустками, крупинками, з сироваткою, що виділилася.

Перевірити якість сметани можна за допомогою звичайного дзеркальця. Нанесіть продукт на скло: він повинен утворити рівний шар. Якщо утворилися розводи – вам краще купувати сметану іншого виробника.

Ще один надійний спосіб – гаряча вода. Опустіть ложку сметани в окріп: хороша сметана відмінно розчиняється, а погана – осяде на дно.

Деякі виробники використовують для покращення консистенції сметани крохмаль. Його наявність дуже просто виявити в домашніх умовах: йод або люголь змішайте з невеликою порцією сметани та спостерігайте за реакцією. Якщо вона залишиться жовто-коричневою, все – гаразд, а неякісна сметана, що містить крохмаль, посиніє.

Галина ГОНОРОВА.

Читайте також: «Чи будемо переходити на літній час».

Реклама Google

Telegram Channel