
Навесні треба викидати деяку консервацію.
Яку консервацію треба викинути навесні, щоб не отруїтись
З року в рік дбайливі господині готують консервацію на зиму. Буває настільки забагато, що в погребі вона стоїть не один рік
Але важливо знати, що термін зберігання домашніх заготівель обмежений і з часом консервація втрачає свої властивості.
Про це пише ukr.media.
Скільки можна зберігати консервацію
За умови правильної підготовки продуктів і дотримання технології консервації, більшість домашніх заготівель можна зберігати до двох років. До них належать мариновані та солоні овочі, лечо, різні соуси.
Які домашні заготівлі мають дуже малий термін придатності
Існують кілька видів домашніх запасів, яких саме час позбутися з настанням весни.
Йдеться про компоти та варення, особливо, приготовані з кісточками. Їхній термін придатності становить не більше 6-8 місяців. Уся річ у тім, що за більш тривалого зберігання в цих заготовках утворюється амигдалін, який може перетворитися на отруйну синильну кислоту.
Також варто підійти з великою обережністю до солінь із грибів. Зберігати їх рекомендується не більше 12 місяців.
В жодному разі не варто вживати в їжу будь-яку консервацію, якщо ви помітите ці ознаки:
= здута кришка;
= каламутний, загуслий розсіл;
= підозрілий запах.
Усе це свідчить про зіпсованість консервації. Промивати, а також варити й смажити такі продукти не можна: термообробка не допоможе.
Читайте також: Як за секунду перевірити якість сметани.
