Вже від одного фото слина тече… Тож вперед – до випічки!
Здивуйте рідних… банановим брауні
Це – ідеальний десерт до чаю або кави, який можна доволі швидко приготувати вдома
Поради для ідеального тіста
Банани краще перетворити на пюре за допомогою блендера або добре розім’яти виделкою, щоб уникнути грудочок у тісті. Масло та шоколад рекомендується розтопити на водяній бані або у мікрохвильовці, щоб вони рівномірно змішалися з іншими інгредієнтами. Якщо ви готуєте брауні вперше, перевіряйте готовність дерев’яною шпажкою – вона має залишатися злегка вологою, адже брауні не має бути пересушеним, наголошує Євген Клопотенко.
Зберігання та подача
Охолоджений брауні краще зберігати в герметичному контейнері при кімнатній температурі до 2 днів або в холодильнику – до 5 днів. Якщо хочете довше – можна заморозити на 1–2 місяці. Але це той десерт, що найкраще їсти у перший день після приготування, тоді він смакує найкраще.
Перед подачею брауні можна злегка підігріти, щоб шоколадна текстура стала ще ніжнішою. Десерт добре поєднується з горіхами, вершками, морозивом або свіжими ягодами.
Рецепт приготування
Інгредієнти
(на 4 порції, час приготування – 1 год)
- 2 яйця;
- 50 г цукру;
- 130 г борошна;
- 30 г какао;
- 1 ч. л. розпушувача;
- дрібка солі;
- 2 банани;
- 50 г масла;
- 40 г шоколаду.
Реклама Google
Покрокове приготування
Крок 1: Збийте міксером на високих обертах 2 яйця та 50 г цукру. Окремо змішайте 130 г борошна, 30 г какао, 1 ч. л. розпушувача та дрібку солі.
Крок 2: Перебийте у блендері 2 середніх банани (пюре має вийти близько 220 г). Просіюючи через сито, додайте сухі інгредієнти у збиті з цукром яйця, помішуючи.
Крок 3: Далі додайте 50 г розтопленого масла, 40 г розтопленого шоколаду та бананове пюре. Перемішайте.
Крок 4: Застеліть металеву форму розміром 24х14 см пергаментом. Викладіть у форму тісто, розрівняйте лопаткою.
Крок 5: Запікайте брауні протягом 25 хвилин при 180 градусах. Далі вимкніть духовку та дайте брауні ще 15–20 хвилин постояти у духовці.
Крок 6: Подавайте готовий банановий брауні до кави.
Нехай смакує!
Євген КЛОПОТЕНКО, шеф-кухар, співзасновник ресторану «Сто років тому вперед» та бістро «Інші», громадський активіст, блогер та телеведучий.
Читайте також: Приготуйте на вечір картопляно-грибну запіканку.
