Курси НБУ $ 41.42 € 44.83
Приготуйте на вечір картопляно-грибну запіканку

Картопля просто ідеально поєднується з грибною начинкою, а легкий присмак оливкової олії і часничку надають страві особливої пікантності й аромату.

Фото із сайту tandicook.com.ua.

Приготуйте на вечір картопляно-грибну запіканку

Картопля і гриби – це, напевно, найбільш часто використовувані продукти під час посту

Адже їх можна відварювати, запікати, смажити… Сьогодні пропонуємо вам рецепт дуже ходової страви із цих продуктів у піст.

Інгредієнти для картопляно-грибної запіканки:

  • картопля – 700 гр;
  • печериці – 300 грамів;
  • цибуля – 1 штука;
  • часник – 1 зубчик;
  • зелень;
  • оливкова олія – 2 ст. ложки;
  • щіпка меленого коріандру;
  • чорний мелений перець за смаком;
  • сіль за смаком.

Обсмажуйте шампіньйони, поки не випарується волога, приблизно 10 хвилин.

Реклама Google

Спосіб приготування:

1. Очищену картоплю відваріть до готовності у підсоленій воді. Потім злийте її  і приготуйте пюре. Додайте оливкову олію, сіль і спеції.
2. Дрібно поріжте цибулю, гриби. Часник пропустіть через часничницю. Подрібніть зелень.
3. Спасеруйте цибулю на олії 5 хвилин, потім додайте шампіньйони й обсмажуйте, поки не випарується волога, приблизно 10 хвилин. Наприкінці додайте часник, посоліть і поперчіть.
4. Форму для випікання змастіть олією і викладіть на дно обсмажені гриби. Зверху рівномірно розподіліть картопляне пюре, допомагаючи виделкою, полийте оливковою олією.
5. Відправляйте пісну страву в розігріту до 200°С духовку і запікайте 25 – 30 хвилин. 
6. Готову запіканку дістаньте із духовки, трохи остудіть і посипте зеленню. 

Смачного!

Читайте також: Піст: час готувати капустяні котлети з манкою.

Telegram Channel