Картопля просто ідеально поєднується з грибною начинкою, а легкий присмак оливкової олії і часничку надають страві особливої пікантності й аромату.
Приготуйте на вечір картопляно-грибну запіканку
Картопля і гриби – це, напевно, найбільш часто використовувані продукти під час посту
Адже їх можна відварювати, запікати, смажити… Сьогодні пропонуємо вам рецепт дуже ходової страви із цих продуктів у піст.
Інгредієнти для картопляно-грибної запіканки:
- картопля – 700 гр;
- печериці – 300 грамів;
- цибуля – 1 штука;
- часник – 1 зубчик;
- зелень;
- оливкова олія – 2 ст. ложки;
- щіпка меленого коріандру;
- чорний мелений перець за смаком;
- сіль за смаком.
Обсмажуйте шампіньйони, поки не випарується волога, приблизно 10 хвилин.
Реклама Google
Спосіб приготування:
1. Очищену картоплю відваріть до готовності у підсоленій воді. Потім злийте її і приготуйте пюре. Додайте оливкову олію, сіль і спеції.
2. Дрібно поріжте цибулю, гриби. Часник пропустіть через часничницю. Подрібніть зелень.
3. Спасеруйте цибулю на олії 5 хвилин, потім додайте шампіньйони й обсмажуйте, поки не випарується волога, приблизно 10 хвилин. Наприкінці додайте часник, посоліть і поперчіть.
4. Форму для випікання змастіть олією і викладіть на дно обсмажені гриби. Зверху рівномірно розподіліть картопляне пюре, допомагаючи виделкою, полийте оливковою олією.
5. Відправляйте пісну страву в розігріту до 200°С духовку і запікайте 25 – 30 хвилин.
6. Готову запіканку дістаньте із духовки, трохи остудіть і посипте зеленню.
Смачного!
Читайте також: Піст: час готувати капустяні котлети з манкою.
