Курси НБУ $ 41.84 € 43.51

ЗВОРОТНИЙ ЗВ’ЯЗОК: і яблучний оцет, і чіпси із... яблук

Після сюжету під рубрикою «Рецепт до часу» зателефонувало кілька читачок із подякою: «Начеб і невелика мудрість — млинці з яблуками, а призабулося. Газета ж нагадала справді вчасно, бо ж яблука — просто під ногами лежать»...

Після сюжету під рубрикою «Рецепт до часу» зателефонувало кілька читачок із подякою: «Начеб і невелика мудрість — млинці з яблуками, а призабулося. Газета ж нагадала справді вчасно, бо ж яблука — просто під ногами лежать».

А турботлива мама й бабуся із Луцька Ніна Пилипівна Зайченко запропонувала виготовляти із яблук ще й... чіпси для малюків. Каже, за вуха не відтягнеш і корисно ж, не те, що куповані, псевдокартопляні.
Кисло-солодкі й солодкі сорти яблук помити, видалити серединки й акуратно нарізати на тоненькі однакові пластинки. Сушити в духовці, доки не стануть хрумкими. Остудити і висипати у чисті банки із герметичними кришками, щоб не вбирали вологу. Маленькі ласуни будуть задоволені.
Ще одна молода читачка попросила рецепт яблучного оцту. Теж корисна і лікувальна штука. Зробити його можна навіть із макухи, який залишається після виготовлення яблучного соку, як радить відомий американський лікар Джарвіс. Але про це — в одному із наступних номерів газети. Адже сезон великих яблук ще триває!
Telegram Channel