Курси НБУ $ 41.32 € 47.03
Універсальні секрети для випікання великоднього хліба

Красна річка берегами, а Великдень – пасками.

Фото – espreso.tv.

Універсальні секрети для випікання великоднього хліба

Їх розкриває шеф-кондитер Першої міської пекарні сирників та штруделів «Львівські пляцки» Наталія Шалагінова

Поради від пані Наталії – універсальні і стануть вам у пригоді, хоч який рецепт паски ви оберете. Отож:

1. При замішуванні тіста треба додавати просіяне борошно. Це дуже важливо: коли борошно просіюється, воно не лише очищається, але й насичується киснем. Це сприяє кращому бродінню тіста, воно краще росте.

2. Рідкі інгредієнти у тісто треба додавати розігрітими. Наприклад, масло, маргарин – розтопленими і теплими. Підростати тісто має у теплі. При замішуванні тіста варто дотриматися такої послідовності: спочатку змішати і вимісити усі інгредієнти, а вже тоді додавати розтоплене масло.

3. Звичайно, найкраще замішувати паску руками. Але це доцільно, якщо ви печете невелику кількість пасок. Від тепла рук тісто замішується краще. Що довше ви замішуєте тісто без додавання ізюму, кураги чи інших додатків, то воно – якісніше.

4. Аби паска довше зберігалася свіжою і не черствіла, до тіста варто додати кілька грамів горілки чи спирту.

Від тепла рук тісто замішується краще.

5. Дуже зручно випікати паску у паперовій формі. І, що важливо, з неї добре діставати вже готову паску.

6. Якщо ви плануєте глазурувати паску, наприклад, шоколадом, то не варто перед випіканням змащувати її вершечок яйцем, а краще змочити водою. Інакше вона швидше потемніє.

7. Якщо любите солодке, найкраще глазурувати паску саме шоколадом. Аби легко приготувати глазур, розтоплюючи шоколад, змішайте його з топленим маслом чи олією. Так він довше не застигатиме і рівномірно покриє паску.

8. Температура випікання паски залежить від того, наскільки підросло тісто. Якщо воно добре підросло, паску можна пекти при високій температурі (близько 200 градусів). Якщо ні – треба пекти довше і при меншій температурі.

9. В електродуховці паску слід випікати при температурі 180 градусів, у газовій печі – 200–220 градусів.

10. Півкілограмову паску слід пекти щонайменше годину, 200–300-грамову – пів години. Добре випечена паска зберігатиметься довше.

11. Готову паску можна зберігати в холодильнику чи морозильній камері. Але вона має бути герметично запакована, наголошує fest.lviv.ua.

Галина ГОНОРОВА.

Реклама Google

Telegram Channel