Рекомендується зберігати ковбасу в холодильнику при температурі від 0 до 4 градусів.
Скільки часу може зберігатися домашня ковбаса?
Ковбаси, приготовані в домашніх умовах або куплені, мають термін придатності приблизно від 3 до 7 днів при зберіганні в холодильнику. Після цього терміну у них може з’явитися слизька консистенція і неприємний запах
Спочатку визначте: що за ковбаса
Однак, термін зберігання ковбас може виходити за рамки типових очікувань. Це визначається кількома факторами, зокрема:
- типом ковбаси – вареною, домашньою чи сиров’яленою;
- типом використовуваної оболонки, яка може бути натуральною або синтетичною;
- конкретними інгредієнтами, що входять до складу ковбаси.
Крім того, вирішальну роль відіграє і температура, при якій зберігається ковбаса – рекомендується зберігати її в холодильнику при температурі від 0 до 4 градусів. А напівкопчені та копчені ковбаси можна тримати навіть при температурі +10 градусів.
Як найкраще зберігати
Після відкриття оболонки ковбаси термін її зберігання значно скорочується. Для тих, хто не планує з’їсти весь продукт протягом кількох днів, заморожування – дієвий спосіб зберегти його якість.
Щоб забезпечити оптимальне збереження, рекомендується загорнути ковбасу у фольгу або папір для випічки перед тим, як покласти її в морозильну камеру.
Зберігання в поліетиленових пакетах взагалі не рекомендується, оскільки це може призвести до втрати вологи та зміни смакових якостей ковбаси.
Марта КАСІЯНЧУК, 24tv.ua.
Читайте також: «Американка прожила з пересадженою свинячою ниркою рекордні 130 днів».
