Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
250 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ ПРИНІС ДЛЯ СИРІТ 22-й РІЗДВЯНИЙ БЛАГОДІЙНИЙ КОНЦЕРТ

Волинь-нова

250 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ ПРИНІС ДЛЯ СИРІТ 22-й РІЗДВЯНИЙ БЛАГОДІЙНИЙ КОНЦЕРТ

Із них 120 тисяч зібрали у двох найбільших музичних залах обласного центру і ще 130 пожертвували парафіяни УПЦ МП...

Із них 120 тисяч зібрали у двох найбільших музичних залах обласного центру і ще 130 пожертвували парафіяни УПЦ МП

Марина ГОРОБИНА


Ось уже 22–й рік поспіль наприкінці січня на Волині відбувається Різдвяний благодійний концерт, під час якого збирають кошти на потреби дітей, які не мають найголовнішого — родини. Добру справу ініціює і проводить Волинська єпархія Української православної церкви Московського патріархату, а підтримують усі небайдужі й, звісно, представники влади.
Цьогорічний концерт проходив одночасно у двох залах – Палаці культури Луцька та Волинському академічному обласному українському музично–драматичному театрі імені Тараса Шевченка. Захід зібрав вірян, меценатів, благодійників та загалом усіх, хто переймається долею сиріт. Відвідав доброчинну акцію і голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.
Зважаючи на те, що, як і у 2015–му, цьогоріч організатори збирають кошти не лише для сиротинців, а й для дітей загиблих героїв АТО, Володимир Петрович наголосив: подвиг та жертовність українських воїнів – неоціненні, відтак завдання для держави й для громади – не полишати родини героїв і всіляко їх підтримувати.
Концерт транслювали у прямому ефірі Волинське телебачення та телекомпанія «Аверс». Завдяки цьому його змогли побачити й ті віряни, котрі приносили лепту для сиріт у свої парафіяльні храми. Адже кошти жертвували не тільки під час самого концерту. «Пожертви віруючих людей дуже важливі, — слушно зауважив голова єпархіального інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії УПЦ МП протоієрей Валентин Марчук. – Втрата тата на полі бою за земну батьківщину на Сході України – не тільки велика душевна рана для родини воїна. Це і матеріальні проблеми для вдови, яка має піднімати дітей без допомоги чоловіка».

На фото: Кількість учасників і жертводавців благодійної акції щороку зростає.
Фото із сайту Волинської єпархії УПЦ МП.
Telegram Channel