Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
РЕКОРДНА КАПУСТИНА ВИРОСЛА НА… СТОРІНКАХ «ВОЛИНІ-НОВОЇ»!

Волинь-нова

РЕКОРДНА КАПУСТИНА ВИРОСЛА НА… СТОРІНКАХ «ВОЛИНІ-НОВОЇ»!

Більше того, ми переконані, що й у рейтингу «Найбільших овочів нашого краю» обов’язково має бути і двокілограмова суперкартоплина, яка вродилась на полі родини Саливончиків із села Щитинь Любешівського району...

Більше того, ми переконані, що й у рейтингу «Найбільших овочів нашого краю» обов’язково має бути і двокілограмова суперкартоплина, яка вродилась на полі родини Саливончиків із села Щитинь Любешівського району...

«Повідомляю, що завдяки вашому конкурсу зареєстровано нове волинське досягнення – найбільша капустина краю вагою 15 кілограмів 50 грамів, яку виростив 2014–го року на своїй присадибній ділянці Ярослав Євгенович Герасимчук у селі Заболотці Іваничівського району. Цей результат заніс до «Книги рекордів Волині». Тому можете також привітати Ярослава Євгеновича з його досягненням», – написав нам у листі волинський «Гіннесс» Петро Кравчук.
Залюбки вітаємо щиро! Нам теж приємно, що причетні до відкриття цього досягнення. А ще хочемо запропонувати пану Петрові Кравчуку обов’язково занести до «Книги рекордів Волині» і бульбу сорту Слов’янка вагою 1 кг 900 г, вирощену на торф’яному полі Анатолія та Надії Саливончиків із села Щитинь Любешівського району. Редакція «Волині–нової» має незаперечні докази цього досягнення, адже зважувалась і фотографувалась картоплина у нашому приміщенні. Супербульбище нам привезли щитинський сільський голова Василь Саливончик і майстер лісу Микола Русинчук. Причому чоловіки стверджували, що картоплина за понад місяць, як її викопали, добряче зісохлася, адже важила спочатку 2 кг 300 грамів! Та й навіть цифра – 1 кг 900 г – це рекорд для Волині.
До речі, пан Петро Кравчук активно брав участь у нашому конкурсі і сьогодні аж дві його світлини потрапили до нашої трійки знімків у номінації «Садівники і дачники», з яких працівники і читачі газети «Волинь–нова» мають визначити найефектніше.
Фото 1. «Яблуко і груша». Ми теж одразу так подумали, коли глянули на цей знімок. А, виявляється, це два яблука сорту Папірівка, що виросли на одному дереві. Побачило їх всевидяще око любешівського «Гіннесса» Петра Кравчука.
Фото 2. «Попався, сеньйор-помідор!» «Наш Вова ледве втримує чудо природи, яке виросло на городі у баби Каті», – написала Катерина Сичинська із села Осівці Камінь–Каширського району. Воно й не дивно: судячи зі світлини, Вовчику, щоб легко взяти в руки томат вагою 1кг 370 г, треба ще багато каші і помідорів з’їсти!
Фото 3. Гарбуз, якого не підсунеш, бо… не піднімеш. Ось такого велетня (зверху на причепі. — Ред.) виростив нинішнього спекотного й посушливого літа знаний волинський городник Григорій Миколайович Абрамович із села Люб’язь Любешівського району. Розміри його вражають: обхват становив 2 метри 53 сантиметри, висота – 65 см, і вага – 108 кг! Щоправда, це не рекордний черевань – у 2014 році Григорій Абрамович виплекав український гарбуз сорту Атлантичний гігант Діла вагою аж 131 кілограм 700 грамів.
Для того, щоб визначити найкраще фото у номінації «Садівники і дачники», пропонуємо вам заповнити купон «СуперДачник-2015».
Також ми вже із нетерпінням чекаємо від вас нових світлин на конкурс «СуперТрофей-2016». Для цього маєте надіслати фото зі своїм трофеєм (відео також вітатиметься) і при цьому вказати де, коли, ким і за яких обставин він здобутий або вирощений. Бажано написати параметри – вагу та розмір. І відправити знімок на нашу електронну скриньку – [email protected] або поштову адресу редакції: 43025, м. Луцьк, просп. Волі, 13 з обов’язковою позначкою «СуперТрофей-2016».
Telegram Channel