Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Волиняни встановили світовий рекорд у пожежно-прикладному спорті!

Волинь-нова

Волиняни встановили світовий рекорд у пожежно-прикладному спорті!

У складі збірної команди України двоє наших земляків стали срібними призерами на Чемпіонаті світу з пожежно-прикладного спорту, а в одному з видів змагань встановили світовий рекорд

Віталія ЛУКАШЕВИЧ, головний фахівець сектору взаємодії зі ЗМІ УДСНС України у Волинській області


XII Чемпіонат світу серед чоловіків та VII Чемпіонат світу серед юнаків, участь у яких брали дві збірні команди ДСНС України, відбувся у Чехії 17-20 серпня. За результатами змагань перше місце посіли представники Білорусі, збірна України виборола друге місце, а спортсмени Чехії були третіми. Рятувальники змагалися у підйомі по штурмовій драбині, подоланні 100-метрової смуги з перешкодами, пожежній естафеті 4х100 метрів та бойовому розгортанні.



Олександр Андрійчук виступив максимально результативно і фактично став найкращим спортсменом збірної команди України



Як повідомив заслужений майстер спорту України Юрій Сафатюк, який тренує волинську команду з пожежно-прикладного спорту, до складу збірної України увійшло двоє спортсменів з Волині: майстер спорту України Вадим Лучинський та майстер спорту міжнародного класу Олександр Андрійчук. Волиняни у складі збірної команди України вибороли першість у пожежній естафеті 4х100 метрів і встановили світовий рекорд у цьому виді, виконавши норматив за 53.10 секунди! Як зазначив Юрій Сафатюк, Олександр Андрійчук виступив максимально результативно і фактично став найкращим спортсменом збірної команди України. Він не тільки долучився до встановлення рекорду, а й вийшов до півфіналу у подоланні стометрової смуги з перешкодами, а також показав високий результат у двоборстві.


На фото: У верхньому ряду другий справа – Олександр Андрійчук, четвертий справа – Вадим Лучинський.


 

Telegram Channel