Курси НБУ $ 41.10 € 44.63

У Ковель прийшов серйозний інвестор

Компанія ТОВ «ОЗОН ІНВЕСТМЕНТ» (Нідерланди) у місті залізничників реалізовуватиме проект дегазації полігона твердих побутових відходів (ТПВ).

Варвара СУПРУН



На території полігона будуть розміщені спеціальні установки, що вловлюватимуть небезпечний та надзвичайно шкідливий біогаз і перероблятимуть його на електричну та теплову енергію, яку реалізовуватимуть.



Договір про співпрацю та взаємодію у впровадженні заходів зі зменшення шкідливих викидів полігона ТПВ, поліпшення екологічної безпеки підписано між міською радою, комунальним підприємством «Добробут», на балансі якого перебуває полігон, та ТОВ «ОЗОН БІОГАЗ КОВЕЛЬ ІНВЕСТМЕНТ» (входить до групи компанії ТОВ «ОЗОН ІНВЕСТМЕНТ»). Генеральний директор компанії Віталій Тітунін повідомив про плани розпочати роботу вже у жовтні. На території полігона будуть розміщені спеціальні установки, що вловлюватимуть небезпечний та надзвичайно шкідливий біогаз і перероблятимуть його на електричну та теплову енергію, яку реалізовуватимуть. Заступник міського голови Андрій Товстига повідомив, що фірма зареєстрована в Ковелі, тож сплачуватиме податки до міського бюджету та виділятиме щоквартально 140 тисяч гривень (з урахуванням індексу інфляції) на реалізацію заходів із покращення екологічної ситуації в місті.



 

Telegram Channel