Курси НБУ $ 41.10 € 44.63

На Одещині роми погрожують помстою селянам за розгромлені будинки

У Лощинівці Одеської області, де після звірячого вбивства малолітньої дівчинки селяни потрощили будинки ромів, знову неспокійно.

Побоючись помсти, місцеві мешканці зібралися напередодні на мітинг у селі, куди приїхали очільник поліції та керівництво області , йдеться у сюжеті ТСН.


На збори прийшли й мешканці довколишніх сіл - вони бояться, що роми, які залишили Лощинівку, оселяться в них. Наразі ватажкам погромів ромських будинків загрожує за це кримінальна відповідальність.



Лощинівку досі цілодобово патрулюють посилені загони поліції та представники полку «Азов»



 


Саму Лощинівку досі цілодобово патрулюють посилені загони поліції та представники полку «Азов». А місцеві мешканці вимагають збільшити кількість дільничних поліцейських, коли таку охорону знімуть. 28 серпня, в Лощинівці відбулося народне віче, на якому селяни вимагали вигнати циган з населеного пункту. Напередодні стало відомо про те, що було виявлено труп дівчинки з ознаками насильницької смерті. У жовтні їй мало виповнитися 9 років. За підозрою у вбивстві затримали 20-річного жителя Лощинівки – рома за національністю. Обурені мешканці села пішли громити поселення ромів з наміром вигнати поселенців. Пошкодили сім будинків, цигани покинули оселі ще до погрому.



Telegram Channel