Курси НБУ $ 41.10 € 44.63

У Рудці-Козинській хочуть молитися в українському храмі

Єпископ Володимир-Волинський Матфей із благословіння митрополита Луцького і Волинського УПЦ КП Михаїла освятив місце під зведення церкви Святого Духа в селі Рудка-Козинська Рожищенського району.


У проповіді вікарій наголосив, що будь-яка справа народжується з ідеї, а храм розпочинає свій відлік часу не з визначення місця побудови, не з першої цеглини, а з великого бажання молитися.



 


Постане новий храм у центрі села, по сусідству із конторою місцевого сільгосппідприємства, школою. Кошти на його будівництво офірують місцеві жителі та уродженці Рудки-Козинської, які не забувають своєї малої батьківщини.


Урочиста подія зібрала громаду.Із владикою служили декан протоієрей Василь Шняк, намісник монастиря Успіння Пресвятої Богородиці в селі Сокіл ігумен Яків, настоятель парафії протоієрей Микола Коновалов, інше місцеве духовенство.


У проповіді вікарій наголосив, що будь-яка справа народжується з ідеї, а храм розпочинає свій відлік часу не з визначення місця побудови, не з першої цеглини, а з великого бажання молитися. Церква спочатку народжується у серцях парафіян, котрі розуміють: храм – то не кам’яна споруда, а зібрання людей, об’єднаних вірою та любов’ю, які прагнуть молитись.


 

Telegram Channel