Курси НБУ $ 41.10 € 44.63

«Я міг би копати картоплю в монастирі, але став поетом» – письменник Ігор Павлюк на презентації свого роману

Зустріч із письменником відбулася сьогодні у луцькій книгарні «Є»

                                                                                Ярослава ТИМОЩУК



У романі відчувається провидіння нинішніх проблем.



Презентацію філософського роману «Вирощування алмазів» модерував Володимир Карпук – екс-народний депутат із Волині, лікар-кардіолог, друг письменника. Він розповів, що останній роман — уже 35-а книжка автора.


«Вона була написана 20 років тому й надрукована у літературному журналі «Кур'єр Кривбасу», але тоді пройшла повз увагу читачів. Тепер же в романі відчувається провидіння нинішніх проблем. Книжка притчева, філософська; це дуже густа проза. Можна відкривати на будь-якій сторінці й читати так легко, ніби з початку», – зауважив Володимир Карпук.



Роман, що нещодавно побачив світ у видавництві «Апріорі», уже отримав кілька рецензій. За визначенням одного із критиків Ігоря Ольшевського, у творі йдеться про «шлях людини–технаря до Бога». Сам же Ігор Павлюк про «Вирощування алмазів» говорить так:


«У романі зумисне немає політики, сучасних маркерів часу і простору, однак ця книжка актуальна через універсальність сюжету», – зазначив автор.


Він розповів присутнім і про свої духовні пошуки: про навчання й заробітки в Америці й Росії, про долання страхів та про роздуми піти в монастир.


«Міг би там копати картоплю, але став поетом», – сказав Павлюк.


 

Telegram Channel