Курси НБУ $ 39.40 € 42.34

Нововолинських воїнів –«афганців» нагородили медалями

15 лютого народ України вшановує героїв афганської війни


Медалями «За звитягу» нагороджені нововолинці, які пройшли через горнило Афганістану, – Олександр Пилипюк, Петро Тахасюк, Валентин Хартанович, а Микола Навроцький удостоєний медалі «За заслуги» І ступеня.



Роксолана ВИШНЕВИЧ


Ці хлопці у 80-х роках минулого століття виявили героїзм. І вже у нинішніх реаліях війни на Сході України одними з перших піднялися на захист суверенітету держави у квітні 2014-го.


Нововолинські «афганці», організація яких налічує 121 чоловік, також стали в ряди добровольчих батальйонів, допомагали у ремонті техніки, наданні іншої допомоги колишній 51-й бригаді, а зараз 14-й.


Напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав згідно з рішенням президії «Української спілки ветеранів Афганістану» (воїнів-інтернаціоналістів) медалями «За звитягу» нагороджені нововолинці, які пройшли через горнило Афганістану, – Олександр Пилипюк, Петро Тахасюк, Валентин Хартанович, а Микола Навроцький удостоєний медалі «За заслуги» І ступеня. А в міському палаці культури пройшла урочистість, на якій ще раз подякували мужнім «афганцям».

Telegram Channel