Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Мешканцю Нововолинська вручили посвідчення реабілітованого та потерпілого від політичних репресій

Волинь-нова

Мешканцю Нововолинська вручили посвідчення реабілітованого та потерпілого від політичних репресій

Його з рук заступника голови Волинської обласної ради отримав Іван Макарусь

"Продовжуємо вручати жертвам політичних репресій та їх спадкоємцям посвідчення реабілітованого та потерпілого від політичних репресій. 



Волинська обласна рада виправила цю помилку, прийнявши відповідне рішення і надавши жертвам політичних репресій окремий статус.



Спільно з головою Волинської ветеранської спілки політв'язнів і репресованих Ігорем Гуралем вручили  таке посвідчення мешканцю Нововолинська Івану Макарусю, котрий нині перебуває на лікуванні в обласному госпіталі для інвалідів та ветеранів війни", - написав Олександр Пирожик на своїй сторінці у "Фейсбуці".


Таких посвідчень для спадкоємців репресованих українців держава досі не передбачила. Волинська обласна рада виправила цю помилку, прийнявши відповідне рішення і надавши жертвам політичних репресій окремий статус. Якщо в Києві досі належно не шанують тих, хто постраждав у боротьбі за Україну, ми намагаємось віддати моральну данину їхньому життєвому подвигу хоча би на обласному рівні.


Проект рішення «Про посвідчення для реабілітованих і потерпілих від політичних репресій» Волинська обласна рада схвалила у березні 2016 року, тоді ж затвердити взірець посвідчення для реабілітованих.


Telegram Channel