11 причин, чому треба їсти кавуни
Сезон кавунів в Україні – у розпалі. Ці соковиті ста солодкі ягоди – ідеальний десерт у спекотний літній день, адже кавуни вгамовують спрагу та приносять величезну користь для здоров'я
Спеціалісти порталу Care2 описали про 11 переваг для здоров'я від кавуна, повідомляє 24 канал.
1. Кавун багатий на лікопін – речовини, які надають таким продуктам, як кавун, помідори, гуава, шипшина, суниця і грейпфрут, рожево-червоний відтінок. Дослідження показують, що споживання лікопіну знижує ризик розвитку раку простати і раку молочної залози.
Споживання лікопіну знижує ризик розвитку раку простати і раку молочної залози.
2. Крім того, лікопін зменшує ризик захворювань серця, атеросклерозу і підвищеного кров'яного тиску.
3. Вчені з Техаського університету в Остіні з’ясували, що кавун стимулює кровоносні судини і підвищує лібідо.
4. Кавуни містять амінокислоту цитрулін, з якої утворюється аргінін, що запобігає накопиченню жиру у клітинах.
5. Якщо ви споживаєте кавун – цитрулін перетворюється на аргінін, в організмі людини синтезується оксид азоту. Ці процеси запобігають нападам стенокардії, підвищенню тиску і ризику серцевих захворювань.
6. Кавун містить флавоноїди, каротиноїди та тритерпеноїди. Ці речовини мають потужні антиоксидантні властивості, запобігають хворобам і уповільнюють процес старіння.
7. У кавуні є глутатіон, який є важливою поживною речовиною, необхідною для підтримання здоров'я печінки.
8. Кавун багатий на бета-каротин, який забезпечує здоров’я шкіри, і вітаміну С, який підвищує імунітет.
9. Кавун очищує наш організм, виводить токсичні речовини.
10. Кавун на 92% складається з води, яка зволожує клітини і запобігає зневодненню організму.
11. Кавун має протизапальну дію, бореться з десятками серйозних хронічних захворювань, починаючи від артриту та закінчуючи раком.