Грибний сезон у розпалі: як швидко почистити відро маслюків
Розпочався грибний сезон, і маслюків зараз особливо багато. Проте чистити їх надто довго і незручно
Поради зібрав рівненський портал ОГО.
Після того, як маслюки постоять в окропі 30-40 хв, шкірочка буде легко злазити і потрібно буде просто добре їх промити.
Щоб швидко почистити маслюки, потрібно висипати їх у велику миску і залити окропом, так, щоб вода закривала гриби, і додати солі. На відро грибів потрібно 0,5-1 пачка солі. Не бійтеся пересолити маслюки, адже гриби, як і риба, вбирають в себе лише потрібну їм кількість солі. Після того, як маслюки постоять в окропі 30-40 хв. - шкірочка буде легко злазити і потрібно буде просто добре їх промити.
До речі, очищені таким способом молоді маслюки не розлазяться і нагадують за виглядом і смаком білі гриби.
Але якщо ви чистите маслюки лише для того, щоб страва була корисною, то робити це не обов'язково. Їх шкірочка не шкідлива і можна її не видаляти. Шкірочка лише змінить консистенцію страви і зробить, наприклад суп, більш слизовим, а дехто полюбляє саме таку консистенцію.