Закуска «Гніздечка»
Інгредієнти: 125 мл води, 40 г вершкового масла, щіпка солі, 100 г борошна, 2 яйця, 200 г сиру, 2 ст. л. сметани, зелень кропу, сіль і чорний мелений перець — за смаком, оливки, помідори чері і зелень петрушки — для оздоблення.
Приготування. Воду з маслом і дрібкою солі доведіть до кипіння. Всипте борошно і перемішайте до утворення однорідного тіста, остудіть його. По одному додайте яйця і добре вимішайте. На пергаменті намалюйте кола діаметром близько 7 см і за допомогою кондитерського мішечка викладіть тісто у вигляді спіральок. Випікайте в розігрітій до 220 °C духовці протягом 20 хвилин. Готові «гніздечка» остудіть. Сир перетріть через сито або збийте у блендері до кремоподібного стану (можна взяти готовий крем–сир), змішайте зі сметаною, подрібненою зеленню кропу, посоліть, поперчіть. Приготовану начинку викладіть поверх заварних «гніздечок». Прикрасьте оливками, помідорами чері та зеленню петрушки.
До речі
Таким же способом можна приготувати солодкі «гніздечка». У цьому випадку сиркову масу потрібно змішати зі сметаною і цукром, викласти її на заварні тістечка, прикрасити фруктами та ягодами.