«Білий рояль»
Цей салат готується із традиційних, звичних продуктів, проте завдяки оригінальному оформленню може стати окрасою будьякого святкового столу
Інгредієнти: 500 г курятини, 300 г грибів, 1 цибулина, 2 свіжі огірки, 3–4 яйця, 200 г твердого сиру, майонез, сіль та перець за смаком, чорні оливки, ковбаса і петрушка для оздоблення.
Приготування. М’ясо відварюємо, охолоджуємо і нарізаємо невеликими шматочками. Гриби обсмажуємо з цибулею, варені яйця натираємо на бурякову тертку, огірки подрібнюємо соломкою. Сир розділяємо на 2 частини: меншу тремо на середню тертку, більшу ріжемо скибочками для оформлення клавіш. Викладаємо салат шарами, промащуючи кожен із них майонезом: курятина, смажені гриби з цибулею, огірки, яйця, сир. Прикрашаємо, чергуючи чорні (оливки) і білі (сир) смужки. Можна оздобити «рояль» ще й невеличким букетиком із ковбасних «троянд» з листочками петрушки.