Наші депутати люблять борщ із пампушками і грибну юшку
Про це розповів директор державного підприємства «Їдальня» управління справами апарату Верховної Ради Микола Бобренко
Асортимент страв у закладах харчування формується на підставі попиту (на фото). Щоб нагодувати парламентарів, працює 110 осіб, з них 60–65 кухарів. На підприємстві є два виробництва, які готують страви для трьох їдалень і кількох буфетів Верховної Ради, в тому числі і для закладу «під куполом». Саме тут найчастіше обідають депутати і представники іноземних делегацій — тому тут у меню буває червона риба, відповідно і ціни за обід вищі. Найпопулярнішою є проста їжа української кухні. «З перших страв — борщ червоний з пампушками, грибна юшка. На друге часто беруть звичайні котлети з курятини, телятини і змішаного фаршу», — зазначає Микола Бобренко. За його словами, в середньому вартість обіду — до 100 гривень, загалом у меню 300 страв, які щодня змінюються.