З нового року наш шоколад стане смачнішим
Виробники муситимуть дотримуватися європейських норм
Нові вимоги до якості українського шоколаду наберуть чинності з 1 січня 2018 року і будуть обов’язковими до виконання всіма вітчизняними виробниками. Зокрема, за словами заступника міністра аграрної політики Ольги Трофимцевої, «шоколадом» з нового року може називатися тільки той продукт, який містить не менше 35% какао-продуктів. У молочному шоколаді повинно міститися не менше 25% какао-продуктів і не менше 14% молочних, а в білому — не менше 20% какао-масла та 14% молочних продуктів.
Зокрема, за словами заступника міністра аграрної політики Ольги Трофимцевої, «шоколадом» з нового року може називатися тільки той продукт, який містить не менше 35% какао-продуктів.
Крім того, за даними Трофимцевої, згідно з європейськими нормами, виробникам забороняється додавати в шоколадні вироби ароматизатори. При цьому дозволяється додавання деяких видів рослинних олій.