Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
«Пішла до курника  брати яйця — і… знайшла відповідь!»

Волинь-нова

«Пішла до курника брати яйця — і… знайшла відповідь!»

Ось як «розв’язалось» запитання про наше магічне татуювання — писанку! Сьогодні, хто сумнівався, переконається, що мороз і сонце можна побачити і на сковорідці, коли готуємо яєчню. І не тільки їх

Але спочатку нагадаємо вам запитання від 26 січня, на яке публікуємо відповідь. Воно звучало так:

Погляньте за вікно: «Мороз і сонце — день чудесний!» Завдяки цьому предмету, при певному над ним «чаклуванні» (це говоримо образно), можна наочно показати знамениті слова Олександра Пушкіна. Але його використовують і для справжнього чаклування. Бо з цим предметом протягом усієї історії людства пов’язують одвічні запитання — Життя, Смерті, Здоров’я. В основному цей предмет дуже делікатний, як і наші Життя та Здоров’я (хоча зустрічається — ого–го! — і це мова не про бутафорні аналоги). Є він майже завжди у кожній хаті (в селі — не лише в хаті, у місті — в особливих магазинах). Бо він не тільки різноманітний і магічний за формою, а й корисний. Буває різного розміру, ваги, кольору… Раз у рік люди з давніх часів його ще й наряджають–прикрашають, а в одній любій нам країні по–особливому прихорошують, наносячи своєрідне тату. Саме річ із магічним татуюванням ми сьогодні й заховали.

То що за предмет у гарбузі?

Мексиканка Мішель Бальдіні зуміла приготування звичайного сніданку перетворити на цікаві картини.

А заховали ми… писанку! Правильне слово–відповідь вказали лише 19 наших читачів, тому питання ми зараховуємо у свій актив. А згідно із жеребкуванням, яке провела головний бухгалтер ТзОВ «Газета «Волинь» Тамара Федорівна Вдовиченко, по 100 гривень отримають (цього разу відзначили трьох учасників): 30–річний юрист із Києва Артем Сахар, уродженець Любомльщини («Найдовше мучився із «морозом і сонцем», аж поки не зрозумів, що це ж образно про яєчню!»), 69–річна колишня вчителька із села Лобачівка Горохівського району Лариса Шемко («Я творча натура, тож весь час думала, на чому розписують — дерево, скло… А пішла до курника брати яйця і… знайшла відповідь про «тату») і 77–річна колишня вчителька української мови і літератури, авторка двох книг Валентина Остапчук із селища Голоби Ковельського району. Переможців просимо надіслати в редакцію копію першої і другої сторінок паспорта, а також ідентифікаційного коду.

Зізнаємось, що на це запитання нас надихнула творчість, але не Олександра Сергійовича Пушкіна, а мексиканки Мішель Бальдіні, яка зуміла приготування звичайного сніданку, використовуючи лише яйця і лопатку, перетворити на цікаві картини. Переконайтеся у цьому самі (дивіться фото).

«Вовк і місяць».
«Вовк і місяць».

 «Закохані».

«Закохані».

 «Планета Земля».

«Планета Земля».

 

Нагадуємо, що наш конкурс відбувається лише на сторінках «Цікавої газети на вихідні». Тож читачі четвергової «Волині–нової» вже не стежать за його перипетіями, проте вони мають усі шанси долучитися до нас. Для цього їм треба просто виписати «Цікаву газету на вихідні» — і тоді будемо зустрічатися ТРИЧІ на тиждень (передплатний індекс комплекту: для Волині — 60306, для Рівненщини — 60313).

А тепер час оголошувати нове завдання.

«Гарбуз із секретом» — 6 (2018)

Рослина, завдяки якій з’явився цей предмет, переважно характеризується зі знаком мінус. Навіть у народній творчості. Зате її можна назвати мандрівником–екстремалом, бо як людина полюбляє автостоп, тому його роду нема переводу по всій Україні. Хоча на побачення її не дарують і кохатися в її оточенні незручно. За особливу хватку асоціюється із бульдогом і героєм мультика, що загубився через примхи природи, його однаково не люблять ні вовки, ні вівці, ні люди… За схожість характерами — і навіть трішки візуально — нагадує плоди рослини, листя якої красувалось на емблемі колись улюбленого нами колективу, в котрому про себе на повен голос заявив Юрій Шундров… Але найголовніше — винахід, пов’язаний із цією рослиною в роки Другої світової (але в країні, війна яку не сильно зачепила), приніс для людства велику користь. І для автомобілебудування, і для світу моди, і для армії, і для спорту, і навіть для космосу… Але навіщо говорити про зірконавтів, коли цей предмет у вас вдома має бути, і не в одному екземплярі.

Що ми заховали у гарбузі?

Слово–відповідь треба надіслати до 19 лютого тільки у вигляді sms–повідомлення на номери: 0501354776 і 0672829775 (наприклад: «Відро», «Три яблука»).

Увага: з одного номера можна відправляти лише одне sms! Цей номер і братиме участь у жеребкуванні при розіграші призових 200 гривень, якщо правильних відповідей буде більше двох.

А ще спеціальний приз — 150 гривень — отримає той, хто в листі на поштову адресу (43 025, Луцьк, просп. Волі, 13) чи електронну ([email protected]) найяскравіше опише, як шукав чи шукали правильну відповідь.

До зустрічі!

Telegram Channel