Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Догляд за короною овочевих дерев

Волинь-нова

Догляд за короною овочевих дерев

Кожен господар повинен старатися, щоб корони його дерев мали яку–небудь форму і не були зарідкі, бо це некорисно відбивається на кількості плодів, але слід пильнувати, щоб вони не були часом загусті, бо тоді якість овочів буде гірша

Проріджування та прорізування корони робимо перед пробудженням вегетації (до руху соків у дереві), тому що, як почнеться вегетація (рушать соки), бруньки, як квіткові, так і листкові, почнуть набрякати і при відтягуванні відрізаних гілляк з середини корони дуже легко обламуються.

Перш за все вирізуємо сухі гілки, поломані та пошкоджені, яких вегетація була б дуже трудна. Гілляки такі прирізуємо або до місця здорового, якщо частина, яка залишилася, досить добра, може далі розвиватися, або аж до основи гілки. Після приступаємо до проріджування корони. Тут вирізуємо: 1) зайві гілляки;

2) ті, що взаємно перешкоджують; 3) що крижуються; 4) гілляки, що ростуть всередину корони, загущуючи її; 5) паростки, які ростуть сильно вгору, так звані «вовчки»; 6) гілляки, які, крім цього всього, ще загущують корону або своїм ростом деформують її.

Тут треба глядіти, щоб усі головні гілляки, виходячи в одному напрямі, не були ближче 50–60 см одна від другої.

Олексій Черкаський, «Український голос», № 13, 26 березня 1942 року.

Довідка «Волині–нової»

Газета «Український голос» виходила у Луцьку в 1941–1944 роках спочатку раз на тиждень, пізніше двічі на тиждень. Головними редакторами були Володимир Постригач, Анатоль Дублянський. Мова видання – українська.

Telegram Channel