Курси НБУ $ 41.40 € 45.14
«Кислотна злива» на наші голови

Фото із сайту xvatit.com.ua

«Кислотна злива» на наші голови

Іноді влітку після дощу на город шкода дивитися — ​рослини починають хворіти, в’януть. Подібним чином реагує на підвищену кислотність, спричинену неправильним харчуванням, і організм людини

Медики кажуть, що треба постійно підтримувати рН–баланс крові та тканин на рівні слаболужної реакції, бо людина не зможе вижити, якщо внутрішнє середовище організму буде кислим. Ми ж харчуємося сьогодні продуктами, до складу яких входять трансжири, консерванти, ароматизатори, барвники та інша небезпечна «хімія», споживаємо смаколики, в яких високий вміст рафінованого цукру. І не задумуємося, що це загрожує діабетом, ожирінням, онкологічними хворобами.

Знешкодити «кислотну зливу», згубний вплив якої особливо небезпечний для дітей, молоді, допоможуть ці прості поради:

1. Випивайте вранці натщесерце, відразу після сну, склянку чистої води з лимонним соком. Незважаючи на кислий смак, такий напій збалансовує лужне середовище в організмі, чистить кишківник від шлаків. Можна використати і яблучний оцет: 1 столова ложка на 220 мл води. Пити за півгодини до сніданку.

Медики кажуть, що треба постійно підтримувати рН–баланс крові та тканин на рівні слаболужної реакції, бо людина не зможе вижити, якщо внутрішнє середовище організму буде кислим

2. Їжте якомога більше зелених фруктів і овочів, які містять кальцій, калій, магній. Цих мікроелементів також багато у сирому мигдалі.

3. Активність і спорт — ​головні союзники у відновленні здорового лужного середовища в організмі. Фізичні навантаження виводять молочну кислоту, поліпшують обмін речовин.

4. Вчіться правильно дихати. Існує зв’язок між кислотністю організму і наповненням органів та систем киснем. Кілька глибоких вдихів–видихів, бажано на природі, наситять кров киснем, а організм — ​лужними речовинами.

5. М’ясо їжте не частіше двох разів на тиждень. Обмежте споживання солодощів. Кажуть, щоб нейтралізувати кислотність від склянки солодкого газованого напою, потрібно понад 20 склянок чистої води.

6. Зробіть овочі (крім картоплі) основним гарніром. Лідерами з очищення організму від кислотних шлаків є спаржа, кабачок, шпинат, баклажан, морква.

7.  Не дуже налягайте на картоплю, адже вона багата крохмалем, який перетворюється на цукор, потрапивши в кишківник. Замість неї краще їсти різні види капусти, яка відмінно вилуговує мікрофлору кишківника, насичує організм ферментами і вітамінами. Із круп радять вибирати гречку та пшоно. Цікаво, що білок яйця підкислює кров (та ще й містить алергени), а жовток практично нейтральний.

Telegram Channel