Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Біля військового полігона  не пригальмовують

Водії ігнорують пасажирів у військовій формі.

Волинь-нова

Біля військового полігона не пригальмовують

На Рівненщині не просто неохоче дозволяють військовикам їхати за пільговим квитком, а навіть не зупиняються, аби підібрати людей у формі

Відчув на собі ставлення водіїв маршруток, які прямують з боку Костополя до Рівного, підполковник Віктор Шубец, офіцер прес–служби Міністерства оборони України в Рівненській області, коли їздив у справах на полігон, що поблизу села Нова Любомирка Рівненського району.

— На полігоні доводиться бувати часто — ​коли автомобілем, а коли й маршруткою добираюся, — ​зазначає пан Шубец. — ​Того дня вирушив громадським транспортом. У Рівному на автостанції взяв пільговий квиток. Як учасник бойових дій сплатив 2,1 грн. Проїзд до Нової Любомирки коштує 14 гривень. Якщо у салоні, бачу, є пенсіонери, я не відбиратиму у них пільгового місця і сплачу повну суму. Проте коли повертався назад, водії маршруток, що їхали на Рівне, ігнорували мене, бо я був у формі, і проїздили мимо. За годину пропустив з вісім машин — ​жодна не стала. Зупинилася одна тільки тоді, коли на зупинку прийшли цивільні. Шофер гроші з мене не взяв, бо салон був повен. Мене страшенно обурив цей нюанс. Водії не просто відмовляються провезти за пільговим тарифом. Вони не зупиняються біля полігона взимку, коли мороз. Мені радили не одягати форму. Але це ганебно. Я ж на своїй землі.

Водії повинні там зупинятися. Коли цього не роблять, то це фактично порушення.

В обласному управлінні транспорту зазначають, що про проблему знають. Поведінку водіїв пояснюють тим, що до ремонту дороги Городище–Рівне–Старокостянтинів біля полігона не було зупинки і маршрутки не мали права там забирати пасажирів.

— Проте нині зупинки облаштовані з обох боків дороги, з водіями та перевізниками ми провели бесіди, щоб вони зупинялися там, — ​коментує начальник управління транспорту та учасник АТО Федір Мисюра. — ​Однак ми ще маємо надіслати документи до Нац­поліції, аби зупинку біля полігона внесли у розроблені маршрути. Втім, і зараз водії повинні там зупинятися. Коли цього не роблять, то це фактично порушення. Скаржитися можна і до нас, і до Укртрансбезпеки, яка може накласти на водіїв штраф. Додам, що компенсації за пільговий проїзд у маршрутках міжміського сполучення немає. Голова ОДА давав доручення у районах розробити програми, за якими перевізникам можна було б хоча б частково компенсовувати за перевезення пільгових категорій, але, наскільки мені відомо, поки що безрезультатно.

Левко ЗАБРІДНИЙ.

Telegram Channel